Regina a murit, trăiască Regele! Prințul Charles va lua titlul de Regele Charles al III-lea

 

Este stabilită ordinea în care vor putea ajunge la tron moștenitorii coroanei britanice. Primul este prințul Charles, cine îl urmează!

 

După cea mai longevivă domnie din istoria Regatului Unit, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2022. Ea va fi urmată la tron de fiul ei, prințul Charles, care va domni sub titlul de Regele Charles al III-lea. Potrivit cutumei casei regale se știu cu exactitate și urmașii la tronul țării.

 

După încoronarea Prințului Charles ca rege, la tron va urma, în fruntea ierarhiei, prințul William, fiul lui Charles, Ducele de Cambrige, în vârstă de 40 de ani. După Prințul William urmează la tron fiul său cel mare, George, prințul de Cambridge, în vârstă de doar 9 ani. George va fi urmat la tron de frații săi mai mici, Prințesa Charlotte de Cambridge, în vârstă de 7 ani, și Prințul Louis de Camridge, în vârstă de 4 ani.

 

Având în vedere lunga domnie a Reginei Elisabeta a II-a, implicit și fiul său, Charles, 73 de ani, a devenit cel mai longeviv moștenitor la tron. În urmă cu trei ani, când acesta a împlinit 70 de ani, Regina mama a transmis un mesaj emoționant: : „Eu și Philip l-am văzut pe Charles devenind un campion al conservării și al artelor, un mare lider caritabil – un moștenitor dedicat și respectat pentru tron, ce merită să fie comparat cu oricare din istorie – și un tată minunat”.

 

Prințul de Wales va luat titulatura Regele Charles al III-lea, întrucât în istoria Marii Britanii au mai fost doi regi cu același nume. Este vorba de Regele Charles I, care a domnit între anii 1625-1649 și Regele Charles al II-lea, care a domnit între anii 1660-1685.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”, a declarat Regele Charles.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest