Regina Elisabeta a II-a a murit! A început operațiunea „London Bridge”

 

Au apărut primele controverse referitoare la ora la care s-a stins suveranul Marii Britanii. Cât timp s-a ținut ascuns decesul reginei.

 

Elisabeta a II-a a murit în cursul zilei de joi, la Castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Există însă o serie de controverse în privința orei la care s-a stins suverana Regatului Unit. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, premierul Liz Truss ar fi fost fost informată de decesul Reginei Elisabeta a II-a la ora 16.30 (ora 18.30 la București). Aceste declarații au fost făcute de purtătorul de cuvânt oficial al premierului. Anunțul oficial însă, despre trecerea în neființă suveranei Marii Britanii a fost făcut la ora 18.30 (ora 20.30 la București). Surse britanice susțin că regina ar fi murit în jurul orei 12.00.

 

Operaţiunea „London Bridge”, acesta fiind numele de cod al Reginei Elisabeta, a fost actualizată în urmă cu ceva vreme pentru eventualitatea în care Majestatea Sa ar muri în timpul pandemiei şi extrem de multe persoane, inclusiv turişti, ar veni la Londra, supraaglomerând Capitala. Aceste documente conţin şi planul „Operation Spring Tide”, care se referă la urcarea pe tron a Prinţului Charles care va fi proclamat rege chiar a doua zi.

 

Operaţiunea „London Bridge” are în vedere modalitățile de transport al trupului neînsuflețit, în funcție de locația unde a murit suverana, în Anglia ori la reședința regală din Scoția, așa cum, de altfel s-a și întâmplat. Precum și modul în care vor fi anunțate înaltele oficialități, dar și întreaga populație a regatului. Potrivit procedurilor stabilite, Casa Regală a emis o „notificare oficială” către Asociaţia Presei prin care vestea morţii va ajunge la întreaga populaţie. De asemenea, întreaga populație va fi informată că funerariile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii vor avea loc la zece zile după deces la Westminster Abbey, chiar înainte de a fi îngropată în cripta familiei lângă Prinţul Philip, regretatul ei soț, la castelul Windsor.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest