Sfaturi utile pentru tratarea unei hernii de disc! (P)

 

Dacă te-ai întrebat vreodată cum poți să scapi de o hernie de disc, există mai multe moduri posibile. Totuși, înainte ar trebui să știm ce este o hernie de disc.

Anatomic, canalul creat de vertebre adăpostește măduva spinării, din care ies nervii spinali. O hernie de disc apare atunci când nucleul unuia dintre discurile de amortizare dintre două vertebre împinge în afară rădăcinile nervilor spinali, provocând durere. Cel mai adesea, o hernie de disc apare în coloana lombară a spatelui inferior, deși poate apărea între oricare două vertebre ale coloanei vertebrale.

O hernie de disc poate provoca o varietate de simptome, inclusiv dureri de spate, dureri de picioare, dureri de brațe, slăbiciune musculară și furnicături sau amorțeală în zonele furnizate de nervii afectați. De asemenea, este posibil să ai o hernie de disc fără să ai însă vreun simptom deși acest lucru este mai rar.

Dacă ai o hernie de disc, s-ar putea să te întrebi ce tratament există sau ce lucruri poți face pentru a calma durerea. Din fericire, există tratament și rezultatele pot fi cele scontate. Să vedem ce ar trebui să faci:

1. Consulta un specialist 
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru durerea ta este să vezi un specialist în hernie de disc Bio-ortoclinic.ro. Specialiștii clinicii au o mare experiență în identificarea și tratarea durerii herniei de disc. Vei găsi numeroase tipuri de tratamente speciale pentru gestionarea durerii. Aici, fiecărui pacient îi va fi oferită cea mai bună experiență posibilă.

2. Deplasează-te cu atenție

Mișcarea este importantă pentru a evita rigiditatea și scăderea mobilității atunci când ai de-a face cu o hernie de disc. Cu toate acestea, este esențial să ne asigurăm că mișcările sunt executate cu grijă, pentru a nu inflama și mai mult zona afectată. Dacă te întrebi cum să vindeci o hernie de disc, răspunsul este să nu faci activități fizice intense și foarte solicitante. De asemenea, ar trebui să eviți mișcările repetitive de atingere și/sau îndoire care pot provoca o comprimare și mai puternică a nervilor atunci când ai de-a face cu o hernie de disc.

Specialiștii îți pot oferi recomandări detaliate despre mișcările coloanei vertebrale. Vei află ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci. Dacă vei respecta toate indicațiile terapeutului, vei vedea că situați ta se va ameliora simțitor, iar hernia chiar poate să dispară.

3. Fă exerciții conform recomandărilor

Deși s-ar putea să nu ai chef de mișcare atunci când ai de-a face cu simptomele dureroase ale unei hernii de disc, este important să nu fii sedentar. Exercițiile fizice specifice sau pur și simplu mișcarea poate fi considerată un tratament important al herniei de disc. De asemenea, evitarea sedentarismului este ceva esențial pentru o sănătate fizică și psihică optimă.

Exercițiile și întinderile care pot ajuta la ameliorarea durerii atunci când sunt făcute conform instrucțiunilor terapeutului fizic includ: Yoga, ciclism, înot, mersul pe jos, întindere cu flexia spatelui și multe alte exerciții ușoare, ce nu te vor solicita foarte mult fizic. Însă, fiecare din aceste exerciții va avea rolul său.

Kinetoterapeuții de la clinica Bio Ortoclinic vor fi bucuroși să-ți arate exact cum să efectuezi mișcările de mai sus pentru a-ți optimiza sănătatea și a preveni deteriorarea ulterioară a herniei de disc.

4. Reduce inflamația

Inflamația merge mână în mână cu hernia de disc. Când inflamația este ameliorată, poate ajuta la reducerea durerii. Există diferite moduri de a reduce inflamația în zona afectată. Poți aplica gheață sau căldură în zonă, așa cum îți recomandă specialistul în astfel de probleme. De asemenea, te poți întinde pe burtă până la 15 minute, de două ori pe zi, cu una sau două perne așezate sub șolduri. Aceste remedii te pot ajuta să experimentezi o oarecare ușurare a durerii pe care ți-o provoacă hernia de disc.

5. Poți lua unele medicamente fără prescripție medicală dacă ai nevoie

Calmantele eliberate fără prescripție medicală pot ameliora o parte din durerea și inflamația asociate cu hernia de disc. Înainte de a lua orice medicament pentru durere, asigură-te că discuți cu kinetoterapeutul sau medicul curant. Există efecte secundare asociate cu utilizarea cronică a analgezicelor fără prescripție medicală. Kinetoterapeutul îți poate spune mai multe despre aceste efecte secundare și îți poate recomanda cele mai eficiente opțiuni de gestionare a durerii în funcție de situația ta specifică.

6. Menține-ți o greutate sănătoasă

Excesul de greutate poate pune mult stres asupra coloanei vertebrale. Dacă ești supraponderal și te întrebi cum poți să tratezi o hernie de disc, să știi că ar trebui să iei măsuri pentru a pierde în greutate. Acest lucru te poate ajuta să ușurezi disconfortul. Asigură-te că vei lua măsuri sănătoase pentru a pierde kilogramele în plus. Dacă ai nevoie de sfaturi despre cum să îți menții o greutate sănătoasă, kinetoterapeutul poate avea recomandări pentru ține în acest sens. Nu te apucă să ții diete după ureche, ci consulta mereu un specialist.

7. Ia în considerare o intervenție chirurgicală

Deși este doar o opțiune în cele mai rele și grave cazuri, intervenția chirurgicală este disponibilă dacă alte metode de tratament nu funcționează. Unele opțiuni de intervenție chirurgicală pentru hernia de disc sunt minim invazive, așa că asigură-te că întrebi și ai răspunsuri despre toate metodele disponibile. Însă te sfătuim să nu apelezi de prima dată la o intervenție chirurgicală și să o lași ca pe o ultimă opțiune.

Dacă te confrunți cu dureri cronice de spate, te încurajăm să afli mai multe despre cum să vindeci o hernie de disc. Kinetoterapeuții cu experiență și specialișții îți pot oferi o recomandare de tratament pentru hernia de disc. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest