Simona Halep, acuzată oficial de dopaj

 

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Doi avocați de la Sports Resolutions au anunțat oficial faptul că românca este considerată a fi vinovată, în scandalul de dopaj, unde a fost testată pozitiv la Roxadustat, la US Open 2022. Acum, timp de 20 de zile, campioana are posibilitatea de a contesta această hotărâre, încercând, în continuarea, să-și dovedească nevinovăția. În cazul în care Simona Halep se hotărăște să accepte decizia luată și să recunoască ilegalitatea care s-a produs, atunci pedeapsa s-ar putea diminua și ea cu un an de zile. 

„Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoştinţă lui Halep. Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani,” a transmis Paul Ciucur, la TVR, potrivit sport.ro

Mai mult, Paul Ciucur vorbește și despre cele două variante valabile în cazul diminuării pedepsei. 

„Ar fi două variante: reducerea sancțiunii sau minimizarea pagubelor, reducerea pe cât posibil în funcție de anumiți pași, după cum spuneam, o eventuală recunoaștere. Fie marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată,” a adăugat Paul Ciucur.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest