Tendințe în amenajări interioare pentru 2023 (p)

 
+2 click pentru
galerie

Ne apropiem cu pași rapizi de finalul anului și acesta este momentul ideal în care putem începe planificarea noilor proiecte de amenajare sau redecorare interioară. Sfârșitul anului aduce cu el și noile tendințe în materie de design interior pentru 2023, un an mult mai îndrăzneț, care ne îndepărtează ușor din ce în ce mai mult de pandemie și tot ce a însemnat ea, inclusiv în modul în care ne amenajăm casa.

Anul 2022 a fost despre palete delicate și culori calme, mobilier cuprinzător și aranjamente concepute pentru a ne face să ne simțim extrem de confortabili, având în vedere că în acest spațiu urma să ne petrecem cea mai mare parte a timpului. La extrema opusă, 2023 aduce nuanțe îndrăznețe și un individualism spectaculos.

Elemente de design interior la modă

  • O explozie de culoare. Pentru că încercăm să ne îndepărtăm de comoditatea exagerată pe care am fost obligați să o creăm și tindem către vieți mai active, în afara casei, sentimentul se dorește replicat și în amenajările interioare. Albul și culorile neutre pierd teren în fața nuanțelor mai vesele, chiar dacă acestea apar sub forma unor accente.
  • Modele și texturi. Mergând tot pe ideea de amenajare cu elemente îndrăznețe, marea vedetă în acest nou sezon este tapetul, care a revenit puternic în preferințele clienților și specialiștilor. Dacă optezi pentru tapet pentru dormitor, orientează-te către culori vii, cu modele și inserții de plante, pentru a păstra elementul de natură aproape.

Ce recomandă specialiștii?

  • Vechiul este nou, cu accent pe individualism. Lumea începe să se îndepărteze de mobilierul produs în masă, aranjat în spații coordonate uniform. Pentru a perpetua și ideea de sustenabilitate și pentru a adăuga un plus de individualism, este recomandat să ne îndreptăm atenția către piesele vechi de mobilier, care pot fi recondiționate extrem de interesant. În plus, mobilierul dintr-o cameră nu trebuie să facă parte din aceeași colecție, motiv pentru care poți obține un spațiu unic. O altă soluție prin care poți obține acest efect este prin achiziția de mobilă realizată manual, la comandă, unde elementul de individualism persistă, iar meșteșugul este apreciat la rang de artă.
  • În ceea ce privește materialele pentru mobilier, tendințele anunță ca vedetă principală lemnul de pin, împreună cu alte materiale naturale. Experții apreciază că trăim într-o eră a designului în care “totul merge”, iar natura ne poate fi aproape, prin combinații de diferite tipuri de lemn, piatră și plante.
  • În 2023 vorbim despre design de personalitate și îndrăzneț, iar un tapet pentru dormitor și mai ales pentru baie este puternic încurajat, ba chiar preferat. Iar dacă am adus vorba de băi, modelul de urmat este în continuare crearea unui spațiu bazat pe “wellness”, cu accente de relaxare și spa. Acest trend se anunță ca o constantă în amenajarea de interior pentru mult timp de acum încolo.
  • Electrocasnice elegante și eficiente. Bucătăriile se îndreaptă către o reamenajare concentrată pe eficiență și aspect elegant, premium. Aragazele sunt înlocuite cu plite cu inducție, cu un aspect uniform, ușor de întreținut, iar electrocasnicele sunt incorporate, lăsând spațiu pentru a complimenta mobilierul și restul elementelor de design.
  • Fie că este vorba despre bucătărie sau că ai norocul de a te bucura de spațiul necesar în care poți avea o zonă de servit masa, acestea trebuie să fie pregătite să primească mai mulți oaspeți. După cum spuneam, pandemia rămâne în urmă, iar noi ne putem apropia din nou, astfel că locuințele noastre pot redeveni spații intime și confortabile în care putem petrece timp de calitate cu cei apropiați.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest