Trei vedete care au câștigat lupta cu timpul. Care e secretul tinereții lor? (P)

 

Îmbătrânirea este un proces natural. Odată cu înaintarea în vârstă, liniile fine, ridurile și petele pigmentare își fac simțită prezența. Deși acest proces, al îmbătrânirii, este inevitabil, există anumiți factori care îl pot întârzia.

După vârsta de 20 de ani, producția de elastină și colagen începe să scadă, motiv pentru care este necesar să avem o rutină eficientă de îngrijire a pielii și un stil de viață sănătos. Datorită acestor două proteine, elastina și colagenul, pielea își păstrează rezistența, elasticitatea și hidratarea cât mai mult timp. Când nivelul elastinei și colagenului scade, pielea își pierde fermitatea și are tendința de a deveni mai uscată. Din acest motiv, riscul de apariție a liniilor fine și ridurilor este mai mare. Totodată, celulita este mai frecventă la vârsta matură, când pielea își pierde elasticitatea.

Sunt mulți factori care pot accelera procesul de îmbătrânire: de la cei de mediu (temperaturi extreme, radiații ultraviolete, poluare) la genetică, rutină de îngrijire și stil de viață.

În prezent, există numeroase modalități de a întârzia apariția primelor semne de îmbătrânire și chiar de a le estompa odată ce și-au făcut simțită prezența. Celebritățile reprezintă modele pentru foarte mulți, iar felul în care se îmbracă, stilul de viață pe care îl au, precum și rutina de îngrijire a pielii reprezintă subiecte de interes.

Pentru multe vedete, trecerea timpului nu a lăsat urme și pare că au descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Unele celebrități au apelat la operații estetice și la diferite proceduri de înfrumusețare, în timp ce altele au îmbătrânit natural, deși semnele nu sunt foarte vizibile.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez s-a născut la 24 iulie 1969, în Bronx, New York. Încă de mică, J.Lo visa să devină un superstar. Deși iubea muzica în copilăria, nici industria cinematografică nu a lăsat-o indiferentă. S-a făcut remarcată în anii 1990, atât pe scena muzicală, cât și în cinematografie. Ulterior, a devenit producătoare de filme, dar și designer vestimentar.

În vârstă de 53 de ani, vedeta pare că nu a îmbătrânit deloc în ultimele două decenii, arătând la fel de bine ca în perioada în care era „Jenny from the Block“.

Unul dintre secretele frumuseții lui Jennifer Lopez este că are parte de suficientă odihnă. Vedeta a declarat că încearcă să doarmă cât mai mult, pentru a putea începe ziua odihnită. Totodată, Jennifer Lopez are un stil de viață activ, sportul fiind nelipsit în rutina zilnică.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston s-a născut la 11 februarie 1969, în Sherman Oaks, California. A devenit cunoscută pe plan internațional după ce a jucat în serialul „Friends“. La aproape 54 de ani, lookul actriței americane nu e mult diferit de cel de la 20 de ani, când devenea cunoscută pentru rolul lui Rachel Green.

Jennifer Aniston a declarat, în numeroase rânduri, că îmbătrânirea este un proces natural, însă luminozitatea tenului poate fi păstrată prin hidratare, cu tratamente adecvate de îngrijire a pielii, și printr-un stil de viață sănătos.

Deși recunoaște că factorul genetic joacă un rol esențial, Jennifer Aniston spune că acest lucru nu ar trebui să ne împiedice să ne protejăm pielea. Somnul, meditația și sportul sunt recomandările actriței pentru menținerea tinereții. Odihna și un nivel scăzut de stres sunt esențiale pentru a întârzia îmbătrânirea.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon s-a născut la 22 martie 1976, în New Orleans, Louisiana. A făcut cunoștință cu industria de divertisment de la o vârstă fragedă. La 7 ani, a început să apară în reclame la televiziunile locale. Deși a jucat în numeroase producții cinematografice, rolul care i-a adus celebritatea a fost cel din „Legally Blonde“ (2001).

În vârstă de 46 de ani, Witherspoon pare că a descoperit secretul tinereții. Actrița americană spune că pielea ei arată atât de bine datorită stilului de viață echilibrat și rutinei de îngrijire.

Witherspoon a declarat că își petrece câte 13 minute în fiecare dimineață și seară, pentru a-și face rutina de îngrijire a pielii. Printre produsele sale de bază pentru îngrijirea pielii se numără un demachiant blând, serumuri, creme pentru ochi și creme hidratante. Witherspoon a spus că multe dintre serumurile folosite conțin ingrediente antiîmbătrânire, cum ar fi vitamina C și acidul hialuronic.

De asemenea, Witherspoon spune că, odată cu trecerea timpului, a observat că pielea ei a devenit mai uscată și că are mai multe pete pigmentare. Așa că acordă o atenție deosebită hidratării și caută ingrediente care tratează petele de vârstă, cum ar fi vitamina C.

Nu în ultimul rând, mișcarea este o parte importantă în menținerea sănătății pielii.

Tu ce secrete antiîmbătrânire ai?

Sursă foto: Freepik


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest