Ultimele aplauze pentru marele Alexandru Arșinel!

 

Maestrul a fost condus pe ultimul drum și a fost înmormântat în Cimitirul Bellu, pentru a-și dormi somnul veșnic.

 

La data de 29 septembrie, la 83 de ani, Alexandru Arșinel își dădea ultima suflare la secția de terapie de la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde s-a aflat în ultimele două săptămâni. În ciuda eforturilor, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața celui care a încântat generații întregi cu rolurile pe care le-a jucat în filme și piese de teatru.

 

În weekend au fost ultimele aplauze pentru marele actor. Acesta a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni care l-au iubit și l-au apreciat pentru întreaga lui activitate. Maestrul a fost înmormântat în weekend cu onoruri militare în Cimitirul Bellu, acolo unde își va dormi somul de veci. Alexandru Arșinel a plecat pentru totdeauna dintre noi iar despărțirea a fost dureroasă pentru soția acestuia, pentru băieții lui, dar și pentru colegii de scenă și cei care l-au iubit și apreciat.

 

Soția sa a venit la evenimet într-un scaun cu rotile. Te voi iubi mereu!” Soția Marilena”, este mesajul scris pe coroana de flori depusă de soția regretatului actor Alexandru Arșinel. Despre problemele pe care le avea femeia cu care a fost căsătorit încă din 1968 și împreună cu care a avut doi băieți, pe Bogdan și Cristian, marele actor spunea cu ceva vreme în urmă: Soția mea a început să aibă probleme de ordin neurologic și să meargă cu greutate. Se sprijină de un cadru. Face recuperare, urmează și un tratament extrem de sever. Din păcate, nu se poate opera. Să sperăm că în curând își va reveni, într-o oarecare masură”,

 

Alexandru Ion Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca din Suceava. A absolvit Facultatea de Teatru din București, iar în anul 1960 a fost ales să prezinte un spectacol televizat la TVR. În anul1962, marele actor a plecat la teatrul Maghiar din Târgu Mureș, iar doi ani mai târziu a dat probe la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București, unde a și rămas până în momentul în care și-a dat ultima suflare. Din1998 acesta devenise directorul instituției.

 

De-a lungul anilor, a jucat în spectacole de televiziune, filme, piese de teatru și teatru radiofonic. A format un cuplu pe ecrane și în piesele de teatru alături de Stela Popescu. A avut roluri în „Vacanță la mare” - 1962, „Cerul începe la etajul trei” - 1967, Ultimele zile ale verii (1976), „Ana și hoțul" - 1981, „Ca-n filme” - 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” - 1987, „Miss Litoral” - 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului” - 1994,” Paradisul în direct” - 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” - 2001,” Războiul sexelor” - 2007 - 2008 sau” Toată lumea din familia noastră” - 2012.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest