Pentru masa în familie din weekend vă recomandăm o rețetă tradițională, dar foarte gustoasă. Este vorba despre "ardei umpluți ca la mama acasă". Este un preparat foarte sățios, care vă va ține de foame multe ore și cu siguranța va fi pe placul întregii familii. Iată cum se prepară.
articolul continua dupa recomandari
Ingrediente:
- ardei gras, ceapă, roșii, morcovi, pastă de tomate, carne tocată de vită, orez, ulei,făină, verdeață (pătrunjel și mărar proaspăt), smântână, sare, piper, crenguțe de cimbru, foi de dafin.
Mod de preparare:
Se curăță și se spală bine ardeii. După care se toacă mărunt ceapa, se pune la călit, iar ulterior se adaugă morcovul tocat mărunt. După ce s-au călit la foc mic, se adaugă orezul și pasta de tomate, iar peste această compoziție se pune carnea. Se condimentează cu sare și piper, apoi se adaugă verdeața tocată mărunt. Se mai lasă puțin la foc mic, apoi se umplu ardeii cu acest amestec.
Următorul pas este tăierea roșiilor în jumătate. Se scoate miezul lor și se păstrează pentru sos, iar cu jumătățile se acoperă ardeii.
Într-un vas se așează ardeii, apoi se adaugă apă, foi de dafin, crenguțe de cimbru și se dă totul la foc mic.
Se prepară apoi un sos din roșiile rămase, care se toacă mărunt și se pun la foc mic alături de zeama în care au fierd ardeii, apoi se dezolvă o lingură de făină și se pune smântână. La final se adaugă sosul peste ardei și se presară verdeață.
Poftă bună!
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc