articolul continua dupa recomandari
Aveți poftă de o rețetă originală și gustoasă pentru masa de prânz din acest weekend? Ciorba de pleurotus cu piept de pui este ideală pentru acest moment al zilei. Este un preparat delicios și sănătos, care se prepară destul de ușor. Toți cei care o vor gusta vor fi plăcut impresionați!
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus, 550 g piept de pui, țelina, doi morcovi, o ceapa,4-5 linguri de ulei, 400 ml smântână, 6-7 caței de usturoi, sare, piper, oțet, frunze de țelină pentru decor.
Mod de preparare:
Ceapa și țelina se toacă marunt, un morcov se dă prin răzătoarea mare, apoi se pun toate legumele la fiert într-o oală cu 2 litri de apă. După 10-15 minute, se adaugă și ciupercile spălate și tocate fâșii, apoi se pun și ele peste celelalte legume. Pieptul tăiat de asemenea în fâșii se adaugă și el. Celalalt morcov se dă prin razatoarea fina și se călește în 4-5 linguri de ulei, apoi se pune în oală peste celelalte ingrediente. Cățeii de usturoi se pisează și se amestecă cu sâmântâna, apoi se adună zeamă din ciorbă și se pune peste smântână. Se omogenizează amestecul, după care se toarnă în oală.
Se adaugă sare după gust și se stinge focul.
Ciorba se servește cu piper, oțet după gust și frunze de țelină tocate.
Poftă bună!
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc