5 Idei practice pentru amenajarea unui hol

 

Chiar dacă holurile sunt la bază simple căi de acces între camere, ele pot fi mult mai mult de atât, dacă sunt proiectate bine. Deși holul este un spațiu mic, ideile de amenajare pentru el sunt numeroase. Adăugarea unei biblioteci încorporate sau a unor rafturi ascunse ce conțin perechi de pantofi, un colaj de fotografii pe perete, acestea sunt doar câteva din ideile ce pot transforma holul tău într-un loc confortabil și cu o atmosferă plăcută. Cu efort minim și câteva sfaturi practice, interiorul holului de la intrare poate îmbunătăți cu ușurință întreaga estetică a casei tale, de la primii pași făcuți în interior.

1. Cum amenajăm holul de la intrarea în casă?

Dacă ai nevoie de spațiu de depozitare, utilizarea holului în acest scop este o modalitate excelentă de a-i da o nouă înfățișare. Dacă este îngust, gândește-te la suprafața verticală a pereților, astfel încât să eviți aglomerarea spațiul de jos. Nu folosi mobilier de dimensiuni mari, ci încearcă să incluzi mese de perete, ce oferă o suprafață utilizabilă mai mare. Poți alege dintr-o varietate de modele de mobilă hol existente, care pot fi încadrate chiar și în holuri deschise către camera de zi. Sursele de lumină pot acționa ca un decor suplimentar, în timp ce un covor ales în ton cu întregul spațiu poate oferi un plus de comoditate.

2. Un strat nou de vopsea

Nu doar pereții pot fi reîmprospătați cu un strat de vopsea într-o culoare nouă, ci și mobilierul deja existent, care rămâne în urma noii amenajări. Poți transforma vechea băncuță de lemn într-un accesoriu statement, dacă o vopsești în bleu ciel și îi aplici câteva “mângâieri” cu o bucată de șmirghel. Alege o nuanță pastelată pentru pereți, care să se armonizeze cu albastrul pur al băncii. Și pentru că vorbim de un hol, nu vei avea nevoie de o cantitate mare de vopsea, așa că această idee e bună și cu economiile tale!

3. Adaugă o plantă

Atmosfera spațiului care te întâmpină la intrarea în casă poate fi schimbată radical prin simpla adiție a unui ghiveci bine ales. O simplă plantă suculentă, într-un ghiveci de piatră, poate domoli un hol în care predomină culori vii, prin contrabalansarea cromatică. Un spațiu în culori închise, în schimb, poate fi înviorat cu o plantă cu flori colorate. În plus, plantele oferă oxigen, în schimbul nocivului dioxid de carbon, așa că vei face mai mult decât o simplă redecorare -  vei îmbunătăți calitatea aerului.

4. Luminează selectiv

Reflectă lumina cu o serie de oglinzi interesante. Coridoarelor mici le lipsesc adesea ferestrele, iar oglinzile sunt soluția clasică de luminozitate suplimentară. Alege mai multe bucăți de oglinzi înrămate, de forme diferite, și aranjează-le de-a lungul unui perete. Vei crea un joc de lumini încântător, care va oferi un spectacol privirii de fiecare dată când vai păși pe hol. Un tablou pe peretele opus poate fi un accesoriu care să sporească frumusețea întregului ansamblu.

5. Adaugă un spațiu ușor accesibil, destinat esențialelor

Pentru a evita momentele în care ești gata să ieși pe ușă, dar începi să te întorci în casă pentru diverse lucruri pe care ți-ai dat seama că nu le-ai luat, adaugă un spațiu destinat obiectelor esențiale. Vei lăsa aici chei, pachete de șervețele umede, umbrele compacte, dar tot aici își au locul și telefonul, portofelul, precum și ochelarii de soare, la intrarea și ieșirea din casă. Poți alege o cutie frumos decorată, ce imită lemnul, așezată la capătul unei băncuțe, pentru un aer rustic.

Holul de la intrare nu trebuie să mai fie cel mai plictisitor loc din casă. Cu aceste sfaturi vei putea să reinventezi atmosfera acestui spațiu, care va prevesti senzația de confort și comoditate din casa ta. Oferă-i și aspecte practice, care te vor ajuta să te organizezi mai eficient, iar cu o atingere extra de stil poți transforma banalul hol într-o încăpere tare interesantă!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest