5 secrete de design: amenajarea unui living modern și functional

 

Sufrageria este sufletul fiecărei locuințe pentru că aproape orice activitate se învârte în jurul său. Living-ul are reputația de a fi cel mai bun loc din casă, de aceea îl folosim adesea și ca birou, cameră de zi, zonă de servit masa sau chiar dormitor. Pentru fiecare scenariu ne gândim la o configurație diferită, cu finisaje și piese de mobilier adaptate fiecăreia în parte. Însă, atunci când avem nevoie de un spațiu multifuncțional, trebuie să punem împreună elemente diferite care să creeze un întreg armonios și atrăgător. Proporțiile perfecte sunt cele care conferă măreție, iar atenția la detalii te poate ajuta să obții foarte ușor camera visurilor tale. Iată câteva idei creative necesare pentru conturarea unui living modern și funcțional:

Amenajare living pentru zonă de relaxare și de dinning

Ideea de bază a stilului modern este confortul îmbinat cu funcționalitatea atunci când vine vorba de decorarea unei camerei de zi. Nimic nu e mai plăcut decât o cină în familie, cu toți cei dragi alături. Dar, pentru a avea o încăpere elegantă, este necesară amenajarea separată și, în același timp unitară, a celor două zone de interes. Pentru spațiul de dinning, masa și scaunele sunt elementele centrale. În funcție de dimensiunea camerei, se poate alege o masă mai mare sau un produs extensibil. Trebuie să știi că mesele rotunde și ovale sunt potrivite pentru a crea o atmosferă confortabilă, iar cele dreptunghiulare sau pătrate impun mai degrabă un aspect formal. Scaunele trebuie să păstreze stilul și culoarea mesei, iar deasupra zonei de dinning este ideal să existe un corp de iluminat supradimensionat pentru a atrage atenția asupra acestui loc. Spațiul pentru servit masa poate fi delimitat de zona de relaxare printr-un perete fals de panouri sau din sticlă, rafturi, o comodă, canapea sau printr-o pardoseală diferită. Se recomandă urmarea liniei de design pentru întreaga amenajare. Spațiul de relaxare va fi dincolo de separator și va include televizorul, o măsuță de cafea în jurul canapelei, o mică bibliotecă sau chiar și un fotoliu.

Amenajare living cu zonă de birou

Amplasarea unui birou într-o încăpere deja mobilată solicită puțină creativitate. Suprafața camerei  are o importanță deosebită deoarece trebuie să ofere libertatea necesară creării unui spațiu privat. Există posibilitatea de a integra biroul în ansamblul mobilierului din living. O soluție destul de simplă poate fi realizarea unui mese pentru birou în fața ferestrei, sub forma unui raft suspendat. De asemenea, în interiorul living-ului se poate amplasa și un birou multifuncțional, construit pe verticală. Alături de acesta se vor putea pune câteva rafturi pe perete, o lampă mare și un scaun care să nu ocupe prea mult spațiu. Dacă vorbim de o sufragerie mică, o masă îngustă în același stil cu celelalte piese de mobilier este perfectă ca și birou. Aceasta va părea ca o comodă, mai ales că pe peretele din fața ei poți pune câteva tablouri sau fotografii de familie.

Amenajare living open-space

Designul open-space este în continuare în tendințe. Această amenajare este deosebit de eficientă pentru a obține un spațiu modern și complet funcțional. De cele mai multe ori, sufrageria este la comun cu bucătăria. Astfel, locuința ta capătă o continuitate și va părea mult mai spațioasă. Pentru un decor rafinat, trebuie să menții un aspect curat, linii clare și să folosești cât mai puține culori, de preferat tonuri diferite ale aceleiași nuanțe. Poți delimita zona de bucătărie de living cu un paravan din lemn, pânză, bambus, metal sau sticlă, iar zona de relaxare de cea de dinning se poate separa cu ajutorul canapelei. În cazul în care vrei să amplasezi și un birou, accentuează-i prezența prin montarea unui corp puternic de iluminat. De asemenea, poți delimita zonele și cu ajutorul tapetului sau prin folosirea unor covoare cu imprimeuri și culori diferite. Un element decorativ deosebit și util este separatorul de tip open-bar. Se poate utiliza atât ca masă, cât și ca blat de lucru sau zonă de depozitat. Dacă lucrezi la laptop, poți folosi barul ca birou. În amenajarea open-space evită supraaglomerarea, împarte zonele în funcție de interes, depozitează lucrurile în mod organizat și folosește cât mai puține accesorii decorative.

Amenajare living în stil clasic

Elementele de mobilier sunt esențiale în aspectul estetic fundamental al unui living. Canapeaua este una dintre piesele în jurul căreia se conturează întregul design al camerei. Aceasta trebuie să fie confortabilă, moale și suficient de mare pentru a încadra living-ul. Dacă vrei să folosești sufrageria și ca zonă de dormit, ia în considerare un produs extensibil. Stilul clasic se bazează pe o paletă de culori restrânse, sobre sau în nuanțe vibrante. Dacă optezi și pentru fotolii, acestea trebuie amplasate în fața sau în lateralul canapelei, iar în mijloc se va pune o măsuță pentru cafea. Un colțar modular este perfect dacă vrei să îl amplasezi în mijlocul living-ului și să delimitezi încăperea în funcție de activități. Piesele de mobilier de la Tamos sunt perfecte pentru o amenajare practică și funcțională. Ai la dispoziție obiecte elegante, structurate în funcție de destinație, pentru a-ți fi cât mai ușor să îți decorezi sufrageria.

Amenajare living pentru o familie cu copii

Atunci când într-o casă locuiesc unul sau mai mulți copii, nevoile acestora trebuie luate în considerare pentru amenajarea living-ului. Locul central va fi ocupat de un birou simplu, prevăzut cu câteva sertare. Biblioteca sau corpurile de mobilier amenajate pe perete trebuie să includă și un televizor. Este recomandat să se aleagă un colțar extensibil, sub formă de L, lângă care să se amplaseze un fotoliu și un taburet pe post de măsuță de cafea. În spatele colțarului se pot pune o masă și câteva scaune, delimitându-se astfel zona de dinnig. În cazul în care vorbim de open-space, bucătăria se va separa de zona de relaxare printr-un bar folosit și ca masă. În cazul în care ai copii, este important să decorezi sufrageria în culori vii, cu elemente care să aducă bucurie și liniște. Totodată, ține cont să delimitezi zonele de interes, în principal, cu ajutorul mobilierului, pentru a oferi copiilor cât mai mult spațiu, fără a se împiedica de obiecte decorative inutile.

În amenajarea living-ului poți combina stilul modern cu cel minimalist, clasic, boem sau retro pentru a obține efectul dorit. Rolul pe care îl are fiecare zonă din încăpere trebuie să reflecte decorul ales. Sufrageria este un spațiu care îți va permite atât ție cât și oaspeților tăi să vă bucurați de un stil de viață dinamic, fără a vă simți copleșiți de multifuncționalitatea locului.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest