Accesorii pentru baie - 5 accesorii de efect pentru amenajarea baii

 

Baia este încăperea cel mai des folosită dintr-o locuință, motiv pentru care amenajarea sau renovarea acesteia trebuie să îmbine latura funcțională cu cea estetică.  Și cum poți face cel mai bine acest lucru, dacă nu prin intermediul accesoriilor? Iată care sunt obiectele cu un impact major vizual din baie.

Cum începi amenajarea/renovarea băii

Pentru ca aspectul final să fie unul care să te mulțumească în totalitate, sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont când amenajezi sau renovezi baia. Pe lista de organizare trebuie să îți treci:

Bugetul disponibil;

Spațiul disponibil;

Preferințe pentru finisaje și obiecte sanitare;

Instalații sanitare;

Mobilier și necesități de depozitare;

Corpuri de iluminat.

În momentul în care ți-ai stabilit toate aceste criterii, vei știi că ești pregătit să începi amenajarea băii.

5 Accesorii esențiale pentru baie

Înainte de cumpărarea materialelor și detaliilor potrivite pentru baie, trebuie să îți stabilești care va fi stilul de amenajare deoarece acesta trebuie să țină cont de personalitatea și obiceiurile tale și ale familiei. Așadar, ce accesorii nu trebuie să îți lipsească din baie?

Baterie pentru chiuvetă, cadă sau duș. De un real ajutor, pe lângă funcționalitate, bateriile din baie trebuie să fie și estetice. Din fericire, există o gamă variată de modele de unde poți alege cabine de duș și accesorii așa că indiferent pentru ce stil de amenajare optezi vei găsi elemente care să se potrivească. Criteriul principal pe care trebuie să îl respecți când alegi bateria pentru lavoar este calitatea bateriei deoarece materialul din care este confecționată poate influența durabilitatea și rezistența bateriei de baie.

Corpuri de iluminat. De multe ori, lumina naturală lipsește din baie, motiv pentru care este recomandat să suplinești această nevoie cu ajutorul sistemelor de iluminat. Poți lumina baia atât cu o lustră montată în mijlocul tavanului, cât și cu un spot montat în duș sau cu o oglindă cu led montată deasupra ciuvetei.

Accesorii pentru duș. Nu trebuie să lipsească din baie un suport pentru prosoape, suport pentru periuța de dinți și pentru cosmeticele din duș. Pentru a le avea cât mai ușor la îndemână încearcă să le montezi cât mai aproape de chiuvetă/cabină de duș. De asemenea, pentru un plus de confort, poți monta un scaun un duș pentru zilele când ai mai mult timp și ai nevoie de mai multă relaxare.

Plante naturale. Plantele verzi naturale au un efect benefic în baie. Pe lângă faptul că înfrumusețează vizibil aspectul băii, există și plante care se hrănesc cu umezeala din baie și purifică aerul. Montează un tablou cu mușchi sau licheni naturali în baie și vei vedea în scurt timp efectele benefice.

Covoraș și prosoape. Pentru că din baie nu trebuie să lipsească nici micile detalii, covorașul este accesoriul de efect care îți poate înfrumuseța pardoseala. Alege un covor în funcție de spațiul disponibil, nici prea mic dacă baia este mare, dar nici un covor prea mare într-o baie de mici dimensiuni. Montează-ți și o poliță într-un colț al băii pe care să îți pui prosoapele, astfel vei maximiza fiecare spațiu disponibil din baie!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest