Cum alegi culoarea lenjeriei de pat-idei pentru un dormitor cu stil

 

Amenajarea dormitorului este o experienţă plăcută, care, odată dusă la bun sfârşit, îţi oferă o stare de împlinire şi bucurie. Desigur, procesul în sine presupune multe detalii specifice de luat în considerare. Acestea pornesc de la alegerea mobilierului şi a decoraţiunilor în funcţie de stil şi dimensiuni, până la stabilirea unei palete de culori care oferă confort. Uneori, lucrurile mici contează cel mai mult, aşa că nu uita - culoarea este extrem de importantă în design-ul unei încăperi. Culorile pot avea un impact psihologic şi emoţional major asupra ta, iar asta înseamnă că trebuie să ții cont de alegerile pe care le faci în amenajarea dormitorului. De unde știi pentru ce culori să optezi, când opţiunile sunt nenumărate? În ghidul de mai jos, vei regăsi câteva sfaturi simple şi utile pentru amenajarea unui dormitor cu stil, care va transforma orice casă în acasă.

Alegerea culorii lenjeriei de pat în funcţie de mobilă

Atunci când porneşti în căutarea lenjeriei de pat potrivite pentru tine, ia în calcul întregul aspect al dormitorului. Este bine ca mobilierul din această încăpere să fie complimentat de culorile materialelor ce acoperă patul. Modelele în culori vii se armonizează frumos cu piese de mobilier din lemn în nuanţe închise. O lenjerie de o singură culoare sau cu un model mai simplu, pe o textură netedă, este perfectă pentru un design ce încorporează lemn în culori mai deschise. În amenajarea dormitorului, fereşte-te de culori tari ca roşu, galben şi violet, care nu te vor lăsa să te relaxezi îndeajuns şi nu îţi vor oferi un somn liniştit. Acestea pot fi folosite drept accente. Este recomandat să decorezi această cameră cu pasteluri de albastru, bej, verde sau gri. Vei găsi pe Somnia o multitudine de modele de lenjerii de pat, ce se pot integra perfect în orice dormitor.

Culorile deschise

Roşu. Deși este considerat confortabil și cald, roşul este adesea prea intens pentru a fi utilizat în dormitor. Această culoare are tendința de a inspira energie într-o cameră, astfel încât, prea mult roşu poate conduce la suprasolicitare cognitivă și incapacitate de relaxare.

Galben. Această culoare oferă un sentiment de bucurie și fericire, dar şi o atmosferă relaxantă. Nu exagera cu folosirea ei, întrucât poate aduce stări de furie, deci încearcă să o atenuezi cu un contrast de fildeș sau bej.

Roz. Fiind adesea asociat cu dragostea și bucuria, rozul nu este o surpriză atunci când este prezent în dormitor. Utilizează, ca bază, o combinaţie de culori neutre, cum ar fi gri sau fildeș pentru o atmosferă clasică, sau culori mai îndrăznețe pentru un aspect modern.

Culorile închise

Verde. Verdele este culoarea simbol a relaxării. Lenjeriile de pat de culoare verde adaugă prospețime şi induc o atmosferă plăcută și liniștitoare în decorul dormitorului. Mai mult decât atat, s-a demonstrat că utilizarea acestei culori în design-ul interior ajută la menţinerea echilibrului emoțional.

Albastru. Amintind de cer și mare, albastrul este cunoscut pentru efectele sale de calmare. Dormitoarele decorate cu tonuri de albastru oferă o stare de bine şi induc un somn odihnitor, iar acestea pot fi armonizate cu diferite culori - corai, maro, galben sau bej.

Negru. Deşi este o culoare tare, ce inspira duritate, negrul poate deveni un accent care complimentează întregul design al dormitorului tău. În combinaţie cu alte culori, negrul scoate în evidenţă nuanţele din decorul unei încăperi, astfel încât o lenjerie de pat colorată, pe un fundal negru, va face culorile sa pară mai vibrante şi va întări combinaţia de culori.

 

Culorile neutre

Gri. Devenit din ce în ce mai popular atât în ​​lumea modei, cât și în lumea designului interior, griul este asociat cu încrederea şi poate induce pozitivitate, atunci când este folosit corect. Utilizarea excesivă a acestei culori poate crea un mediu rece şi deprimant, aşa că, asigură-te că o armonizezi cu nuanţe neutre, pentru a crea un mediu reconfortant - încearcă aşternuturi gri pe fundal de fildeș, o combinaţie ce nu va dezamăgi!

Alb. Culoarea inocenței, albul oferă sentimente liniștitoare şi accelerează senzatia de somn, pentru că induce o stare de relaxare. In caz că mai ai nevoie de un argument pro în alegerea albului pentru lenjeria de pat, gândeşte-te că acesta poate fi combinat cu orice altă culoare, atfel încât stilul tău propriu să se poată exprima liber.

Maro. O culoare reprezentativă a pământului, maroul este adesea considerat atât confortabil, cât și puternic, fiind o alegere populară pentru dormitoare. Proprietățile salte calmante te vor ajuta să îţi relaxezi mintea după o zi lungă.

 

Cum îţi infulenţează culorile somnul

Culorile pe care le alegi în procesul de decorare a dormitorului au o mare influenţă asupra calităţii somnului tău. Psihologia culorii a demonstrat că nuanţele care ne înconjoară au un impact diferit asupra comportamentului și a dispoziției noastre. Datorită receptorilor oculari, care transmit informaţii ulterior prelucrate de creier, oamenii au un sentiment înnăscut al acestui concept. Aplicarea principiilor psihologiei culorii în decorarea dormitorului îţi va permite să creezi spațiul ideal pentru un somn sănătos, relaxant şi odihnitor. Specialiștii recomandă, de asemenea, un finisaj mat în favoarea unuia lucios, ceea ce va relaxa privirea, prin atenuarea culorilor.

Deşi pare un detaliu minor, alegerea lenjeriei pentru pat este un pas crucial în amenajarea dormitorului. Ia în considerare faptul că un mobilier modern, care iese din tiparele obişnuite, îţi oferă posibilitatea de a alege o schemă de culori îndrăzneaţă, cum ar fi verde - turcoaz - corai, pe când piese de mobilă clasică, ce susţin o atmosferă conservatoare, pot fi armonizate de combinaţii liniştite precum galben muştar - lavandă, sau alb - albastru - gri. Culorile pe care le foloseşti în decorul camerei în care dormi îţi influenţează starea emoţională şi calitatea somnului, aşa că fă o alegere informată, pentru a te asigura că momentele petrecute în dormitor vor fi relaxante.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews