Cum alegi kiturile potrivite pentru o manichiură profesionistă? (P)

 

Un kit de manichiură este un set care include produsele necesare pentru stilizarea și înfrumusețarea unghiilor. Cele mai comune produse pe care le vei găsi în kiturile de manichiură sunt ustensilele pentru curățarea unghiilor, acetona sau soluția pentru degresare și lacurile de unghii, ojele semipermanente ori gelurile.

În funcție de tehnica pe care dorești să o folosești pentru a-ți face manichiura acasă, poți opta fie pentru ojele clasice, fie pentru ojele semipermanente sau pentru gelurile UV.

Deși multe femei obișnuiesc să meargă la salonul de îngrijire pentru a se lăsa răsfățate de tehnicienii specializați în manichiură, altele au descoperit că au răbdarea necesară și plăcerea de a-și face singure unghiile acasă. Cu ajutorul kiturilor potrivite, întreg procesul este mai simplu.

Kitul de unghii cu ojă clasică

Un kit de unghii cu ojă clasică include, de regulă, instrumentele necesare pentru curățare și lacurile de unghii propriu zise. Mai exact:

-          forfecuță pentru cuticule

-          pusher de cuticule

-          chiuretă pentru cuticule

-          pilă

-          bază pentru lac de unghii

-          top coat pentru lac de unghii

-          lac de unghii (culoarea preferată)

 

Kitul de unghii cu ojă semipermanentă

Un kit de unghii cu ojă semipermanentă conține mai multe produse, întrucât tehnica aplicării ojei semipermanente este mai complexă decât cea a aplicării unui lac de unghii clasic. Iată de ce ai nevoie pentru a-ți realiza manichiura cu ojă semipermanentă:

-          forfecuță pentru cuticule

-          pusher de cuticule

-          chiuretă pentru cuticule

-          cleaner

-          soluții de pregătire – Nail Prep și Nail Bonder

-          bază de ojă semipermanentă

-          top de ojă semipermanentă

-          culoarea de ojă semipermanentă

-          lampă UV

 

Lampa UV este esențială într-un kit de ojă semi, întrucât ea asigură procesul de polimerizare a materialului aplicat (ojă semi sau gel UV).

În tehnica ojei semipermanente și a gelului UV, profesioniștii din domeniu folosesc și freza electrică. Aceasta poate fi dotată cu mai multe tipuri de capete de freză sau bituri, care ajută fie la stilizarea cuticulelor, fie la șlefuirea unghiei sau îndepărtarea materialului de pe aceasta. Totuși, un kit pentru acasă, care urmează a fi folosit de începători, nu va include o freză electrică.

Kitul de unghii cu gel UV

Un kit de unghii cu gel include aceleași produse necesare pentru tehnica aplicării ojei semipermanente, numai că ojele semipermanente sunt înlocuite aici cu geluri color, iar bazele folosite la aplicarea gelului color sunt, de regulă mai gumoase, astfel încât să asigure rezistență mai ridicată.

Alte instrumente importante care se folosesc în tehnica manichiurii cu gel sunt pensulele de aplicare. Asta deoarece gelurile sunt puse în alt tip de recipiente care nu includ pensule de aplicare, așa cum este cazul ojelor semipermanente.

Dacă îți plac unghiile accesorizate și ieșite din anonimat sau dacă ai imaginația bogată, poți alege să achiziționezi separat și stickere, tatuaje, pigmenți sau ștrasuri de unghii. În industria manichiurii există o multitudine de astfel de accesorii.

Manichiura cu gel sau cu ojă semipermanentă nu este imposibil de realizat acasă! Trebuie doar să ai produsele potrivite, iar cu ajutorul unui kit complet te asiguri că nu îți va lipsi nimic! Atenția la detalii și răbdarea, dar și urmărirea cu atenție a tutorialelor disponibile gratuit pe internet te vor ajuta să obții o manichiură de invidiat!

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest