Cum alegi tapetul potrivit?

 

În ultima vreme, tapetul a revenit în trend, fiind una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a transforma decorul unei încăperi. Îl poți aplica fie pe un singur perete, care devine, astfel, punctul de atracție al camerei, fie pe toți pereții din încăpere pentru a schimba cu totul atmosfera interioară. Însă, alegerea tapetului nu este tocmai ușoară, având în vedere gama variată de modele și texturi disponibilă.

Ce tapet exprimă cel mai bine stilul meu? Care este modelul potrivit pentru interiorul casei mele? Cum îl aleg? Cum se pune tapetul? Acestea sunt doar câteva din întrebările care apar odată cu ideea de a cumpăra tapet pentru redecorarea casei. Pentru a răspunde mai ușor acestor întrebări, ia în considerare câteva sfaturi și asigură-te că iei cea mai bună decizie.

Ține cont de stilul de amenajare al încăperii

Pentru încăperi romantice alege un tapet delicat, cu motive florale și linii fine, în culori pastelate. În general, așa arată tapetul din dormitor, dressing sau din camera de relaxare. În schimb, amenajările futuriste pot fi completate de un tapet cu forme geometrice îndrăznețe, în culori metalice sau cu flori supradimensionate, care dau o notă de eleganță și nonconformism camerei. Aceste modele sunt potrivite atât pentru living, cât și pentru dormitoarele mari și moderne. Dacă ești adeptul stilului clasic poți opta pentru tapet cu linii mai sobre sau cu aspect de piatră. Acesta din urmă poate fi folosit atât în living, pentru a evidenția anumite elemente de decor, precum șemineul, cât și în bucătărie, baie sau terasă.

Stabilește cum vei folosi tapetul în cameră

Acest aspect este foarte important pentru a te asigura că modelul ales se potrivește planurilor tale. Astfel, dacă vrei să acoperi toți cei patru pereți ai camerei, orientează-te către modele cât mai simple, care să nu încarce încăperea. Pe de altă parte, montarea tapetului pe un singur perete îți oferă libertatea de a alege modele mai îndrăznețe, care să scoată în evidență o anumită zonă sau un anumit obiect din încăpere. Totodată, cu ajutorul tapetului potrivit poți pune în valoare stucatura interioară, adică elementele arhitecturale ornamentale sau chiar tavanul unei încăperi.  

Atenție la materialul din care este realizat tapetul

După ce ai stabilit unde vei aplica tapetul trebuie să alegi materialul din care este realizat acesta. În funcție de preferințe, poți opta pentru tapet din hârtie, fibră de sticlă, vinil, vlies sau chiar piatră naturală. Da, ai citit bine! La PIATRAONLINE găsești tapet din piatră naturală, Ardezia flexibilă SKIN, cu o grosime de 2 mm și o greutate de 1,5 kg/mp, pe care îl poți monta pe aproape orice suprafață din lemn, MDF, pal, beton sau ceramică.

Spre deosebire de tapetul obișnuit, cel din piatră naturală nu este sensibil la umezeală, ceea ce înseamnă că îl poți aplica și în spații umede. Foile de Ardezie flexibilă SKIN sunt mult mai rezistente în timp, se curăță mult mai ușor și asigură o izolare termică și fonică excelentă în comparație cu celelalte tipuri de tapet.  

Alege ce îți place, dar ai grijă să se potrivească pe perete

Ai opțiunea de a alege între tapet simplu și tapet texturat. Modelele plate oferă o notă de rafinament, având, deseori, efecte metalice sau lucioase, în timp ce tapetul texturat este mai dinamic și nonconformist. Însă, dincolo de ceea ce îți place, este foarte important ca tapetul ales să se potrivească pe pereții casei tale. De exemplu, modelele texturate sunt ideale pentru pereții cu imperfecțiuni întrucât design-ul tapetului nu este afectat, iar defectele pereților sunt acoperite. În schimb, modelele simple nu vor arăta deloc elegant în această situație.

Măsoară cu atenție de cât tapet ai nevoie

Pentru a calcula de cât tapet ai nevoie trebuie să măsori peretele sau pereții pe care vrei să îi acoperi și înmulțește înălțimea cu lățimea lor. Golurile ușilor, ferestrelor sau al altor deschideri nu se iau în calcul. Ulterior, verifică pe eticheta rolei câți metri pătrați acoperă și asigură-te că iei cu o rolă în plus față de ceea ce ai nevoie. Astfel, în cazul unei greșeli de calcul sau montaj, ai o soluție de rezervă și nu riști să rămâi cu o bucată de perete neacoperită.   

Să alegi tapetul potrivit înseamnă să iei în considerare atât preferințele tale, cât și celelalte elemente din casă, fără să faci rabat de la calitate. Ținând cont de aceste sfaturi vei lua cea mai bună decizie și te vei bucura de avantajele tapetului o perioadă lungă de timp.  


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest