Dan Capatos, dezvăluiri din perioada în care era reporter de investigație: „La ora 12 se afișa lista cu amenzi!”

 

Dan Capatos a dat rolul de prezentator pe cel de invitat la Star Matinal și a povestit întâmplări savuroase din primii ani de după Revoluție, când a lucrat la Evenimentul Zilei, condus de Ion Cristoiu.

 

Celebrul prezentator de la Xtra Night Show a fost în platoul Star Matinal în această dimineață și a depănat o grămadă de amintiri, unele dintre ele de-a dreptul savuroase. Dan Capatos și-a readus cu bucurie aminte de primele tangențe cu presa din București, când a făcut parte, imediat după Revoluție, din echipa lui Ion Cristoriu, la Evenimentul Zilei: Citeam, imediat după 90, toate ziarele care apăruseră, eram super-fan Ion Cristoiu. Am zis că dacă am șansa să fiu în proximitatea lui, n-am s-o ratez. Nu din prima am fost pe investigații, am fost pe politic, după aia m-am sucit la investigații. Nu era greu, dar nici ușor, că noi eram liderii presei de atunci, iar Ion Cristoiu impusese un standard foarte înalt”.

 

Amfitrionul uneia dintre cele mai populare emisiuni a dezvăluit cum se muncea la Evenimentul Zilei la începutul anilor 90, precum și ce se întâmpla dacă pierdeai vreo știre: La secția noastră de investigații - ”Servicii secrete” se numea secția pentru că îngloba Minister de Interne, SRI, etc - fiecare aveam domenii de activitate, adică domenii de care răspundeam. Eu răspundeam de Ministerul de Interne, Poliția Capitalei și S.I.E. Trebuia să știi în fiecare zi tot ce se întâmplă. Dacă pierdeai o știre, îți luai amendă. La ora 12 se afișa lista cu amenzi. Niciodată nu mi-am luat amendă. Trebuia să știi tot ce scriau restul ziarelor, chiar dacă nu se băga în ziar, și să ai o exclusivitate”, a declarat Dan Capatos, la Star Matinal.

 

El a mărturisit că exista inclusiv un buget de protocol, pentru a-ți forma sursele și a putea oferi astfel exclusivități: „Exclusivitățile erau mai rare, dar se premiau.Te întâlneai cu fel de fel de colonei, de maiori, la un șpriț. Aveam buget de protocol frumos. Ne duceam la mese, la întâlniri ...până îți făceai surse. Sursele alea, devenind surse de încredere, te ajutau pe viitor ”, a explicat prezentatorul Xtra Night Show.

 

Cu părere de rău, Capatos spune că perioada frumoasă de atunci a apus, iar acum investigațiile se desfășoară după cu totul alte scenarii: Acum e cel mai ușor că ți se dau servite. Scrie de acela, rupe-l pe celălalt”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest