De ce apar monturile la picioare și cum pot fi tratate fără durere

 

Foarte multe persoane se confruntă cu monturi la picioare, un medic ortoped a venit în această dimineață la ”Star Matinal” pentru a vorbi despre cauzele acestor probleme inestetice, dar și cum pot fi tratate.

”Prin tratamentele moderne, reapariția monturilor este sub 10%. Nu apar neapărat de la pantofi, ci și dacă ai avut în familie membri. Se pot moșteni. Dacă are o boală ereditară, dacă ai platfus sau obezitate, riscul de a face monturi este mult mai mare. Nu apare numai la degetul mare, ci și la cel mic, se numelște montul călătorului. Ori pe bază reumatică sau dacă a suferit un accident, se efectuează tratament diferit. După operație, se poartă o încălțăminte specială. Monturile sunt extrem de frecvente la persoanele care stau mult în picioare și poartă încălțăminte stârmtă”, a dezvăluit medicul, iar Raluca Dumitru a arătat că și ea se confruntă cu această problemă.

Acesta a mai dezvăluit și cât de eficiente sunt tratamentele naturiste și când trebuie să ne punem problema unei operații:

”Medicina a evoluat. Nu este un os crescut, ci oasele au deviat. Picoarele nu trebuie să fie perfect drepte, ci un unghi.  După 20-25 de ani apar, iar dacă le ignori, se agravează. Există riscul unei dureri foarte mari la mers și nu are sens să suporți durerea. Se face rahianestezie, de la brâu în jos. Cei care nu vor să facă operație, trebuie să poarte altă încălțăminte și orteze. Tratamentul este numai chirurgical, celelalte doar opresc evoluția lor”, a conchis medicul ortoped.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest