Diseară, echipele De la Chefi la Cutite sunt jurizate de marii maeștri bucătari ai României de dinainte de Revoluție

 

Ediția de aseară Chefi la cuțite a debutat în forță, Chef Cătălin Scărlătescu anunțând chiar înainte de începerea celui de-al șaselea battle că este gata să folosească amuleta care îi permite să aducă patru concurenți din bootcamp. Doi dintre aceștia au intrat în echipa lui Chef Scărlătescu, iar câte unul în echipele Chefilor Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.

Cei patru concurenți care au completat echipele juraților au fost Tobi Ibitoye, Florica Boboi, dar și NOSFE și soția lui, Mădălina Crețan. Astfel, ediția 26 din sezonul 10 Chefi la cuțite, filmat în primăvara acestui an, dar și edițiile care vor urma din acest sezon sunt dedicate memoriei lui NOSFE, artistul care a încetat din viață în urmă cu două săptămâni. ”Acum șase luni filmam emisiunea care se difuzează în seara asta. Atunci ni se alătura NOSFE. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Acum șase luni filmam, ne distram, glumeam… și dintr-odată auzi că nu mai este. Rămân fără cuvinte”, a declarat Chef Bontea. ”Cei care cântă genul lui de muzică sunt percepuți ca fiind mai duri. Dar NOSFE nu era așa. A fost un băiat atât de fain”, și-a amintit Gina Pistol. ”Îmi e foarte greu să vorbesc despre un om care a fost aici, în echipe, la noi, un băiat tânăr, care a dispărut atât de devreme. Este șocant”, a spus și Cătălin Scărlătescu. ”NOSFE a fost un om de un bun simț rar întâlnit. Soț, tată, artist, un om care, dincolo de imaginea de scenă, a fost unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut”, au fost cuvintele lui Chef Florin Dumitrescu, cel din echipa căruia a făcut parte NOSFE. Soția lui, Mădălina Crețan, și Tobi Ibitoye au intrat în echipa lui Cătălin Scărlătescu, iar Florica Boboi a completat echipa lui Sorin Bontea. Cel de-al șaselea battle a fost câștigat de concurenții lui Florin Dumitrescu, această victorie căpătând astfel semnificația aparte a unui omagiu adus memoriei lui NOSFE.

La proba duelului eliminator, concurenții lui Bontea și Scărlătescu au fost nevoiți să gătească folosind diverse condimente – o probă care le-a dat bătăi de cap, printre ingrediente numărându-se și condimente folosite mai rar, precum asmatuiul sau galgantul. În urma acestei provocări, cea mai slabă farfurie a aparținut Linei Chirilă, concurenta care a părăsit competiția cu un preparat de doar 5 puncte.

Cea de-a șasea confruntare pe echipe din sezonul 10, difuzată luni seara pe Antena 1, a clasat show-ul culinar în poziția de lider de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 20:25-00:01 în care a fost difuzat, minutul de maximă audiență de la 21:43 adunând în fața televizoarelor peste 1,5 milioane de telespectatori. Lider de audiență pe publicul comercial, Chefi la cuțite a condus topul cu o medie de 7.1 puncte de rating și 25.1 % cota de piață, în vreme ce Pro TV se clasa pe locul al doilea cu 5 puncte de rating și 17.7% cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 6.6 puncte de rating și 18.4% cota de piață, Kanal D clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 5.3 puncte de rating și 15% cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 6.4 puncte de rating și 18.4% cota de piață, Pro TV ocupând locul al doilea cu 5.4 puncte de rating și 15.5% cota de piață.

În ediția din seara aceasta Chefi la cuțite, difuzată de Antena 1 de la 20:30, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu trăiesc mari emoții la cel de-al șaptelea battle, care va avea niște jurați cu totul speciali: marii maeștri bucătari ai României de dinainte de Revoluție. Este vorba despre Chefii de la cele mai mari hoteluri bucureștene și cele mai apreciate localuri din capitala acelor vremuri. ”Faimoșii și incredibilii Chefi! Pot spune chiar zeii noștri. Cu ei s-a clădit arta culinară în România acelei perioade”, a spus Chef Scărlătescu. ”Eu mă simt norocos că i-am apucat și am apucat bucătăria veche”, a declarat Chef Bontea, amintindu-și de începuturile carierei sale, la vârsta de doar 16 ani. Printre jurații invitați să deguste în ediția din această seară s-a numărat și Chef Gheorghe Vătafu, considerat unul dintre fondatorii gastronomiei românești moderne, care s-a stins din viață în acest an, la vârsta de 82 de ani, aceasta fiind ultima sa apariție televizată. ”Maestrul Vătafu a fost de departe cel mai respectat bucătar din România”, a spus Florin Dumitrescu. Cum au jurizat invitații speciali ai acestei ediții, ce echipă va câștiga, dar și ce concurent părăsește competiția telespectatorii vor afla în ediția Chefi la cuțite difuzată de Antena 1 în această seară, de la 20:30.


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest