Interpretul în limbaj mimico-gestual de la informările Guvernului, interviu exclusiv despre pandemia de coronavirus! „O perioadă dificilă”/ VIDEO

 

Bogdan Anicescu este unul dintre eroii a sute de mii de români! Interpretul în limbaj mimico-gestual de la informările Guvernului și ale MAI ne-a oferit un interviu, în exclusivitate, despre situația actuală din România, cauzată de pandemia de coronavirus!

Potrivit unui bilanț de ultimă oră, 13 persoane au murit în România din cauza coronavirusului, Actualmente au fost confirmate, până acum, 794 de infecții cu coronavirus. 79 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, iar autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

„Este un lucru important, pentru ca toate informațiile primite de la autorități trebuie să fie transmise respectând toate categoriile de persoane din țara noastră și, astfel, raportându-ne și la persoanele surde care formează comunitatea surzilor. Este o perioadă dificilă, o perioadă în care toate persoanele trebuie să beneficieze de informațiile corecte complete, iar în măsura în care reușim, ne propunem să adaptăm cât mai multe din comunicatele primite de la autorități.” a mărturisit interpretul în limbaj mimico-gestual.

Reprezentant al Asociației Naționale a Surzilor din România, Bogdan Anicescu le-a dat șansa și românilor  aflați în minoritate să fie la curent cu informațiile de ultimă oră despre pandemia de coronavirus. Mai mult decât atât, interpretul a mărturisit că virusul nu discriminează, iar toate dorințele pe care le are o persoană normală, le are și cea cu deficit de auz.  

„Cea mai importantă lecție pe care am primit-o de la persoanele surde este aceea de a nu eticheta. Și persoanele surde își doresc același lucru pe care ni-l dorim cu toții, să aibă autonomie, independență financiară, să se integreze cultural, social, profesional, să iubească, să meargă în vacanțe, să se simtă bine, să aibă o viață liniștită. Ceea ce ne face pe toți la fel." a mai spus Bogdan Anicescu, în cadrul interviului exclusiv pentru Antena Stars.

Cât despre cele mai importante aspecte de care trebuie să ne îngrijim, Bogdan Anicescu le-a precizat pe cele care țin de respectarea indicațiilor, recomandărilor și obligațiilor primite din partea autorităților, dat fiind că este o luptă comună și inamicul este unul foarte viclean.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest