Ion Iliescu, mărturisiri inedite despre copilăria dură! A fost abandonat de mamă la vârsta de 1 an

 

Ion Iliescu a împlinit pe 3 martie vârsta de 90 de ani! Chiar dacă este cunoscut ca primul preşedinte pe care l-a avut România, după căderea regimului comunist, nu mulţi sunt cei care cunosc amănunte din trecutul controversat al omului politic.

Ion Iliescu a avut o copilărie extrem de grea. A fost părăsit de mamă pe când avea doar un an, vârstă la care copiii depind de fiinţele care le dau viaţă. Fără să îi pese de soarta lui, femeia l-a lăsat în grija tatălui, căruia i-a fost dificil să îl crească singur. Abia după ce tatăl lui s-a recăsătorit, abia atunci a avut pe cine numi „mamă”.

„Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea. Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, a povestit Ion Iliescu într-o scrisoare adresată jurnalistului Cornel Nistorescu, potrivit Adevărul.

Dar viaţa nu avea să îi fie uşoară nici mai târziu. Tatăl fostului preşedinte al României a fost condamnat la închisoare, unde a şi murit. Din fericire, a ajuns în grija mătuşei sale care l-a înfiat la vârsta de 9 ani, iar ulterior l-a ajutat să înveţe la Moscova.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest