Optimizarea spațiului din dormitor - 5 trucuri utile

 

De cele mai multe ori, dormitorul tău ajunge să devină spațiu de depozitare, birou sau bibliotecă, pentru că pur și simplu nu poți renunța la anumite lucruri. Dacă dormitorul este prea mic, trebuie să știi cum să alegi mobila potrivită  și să renunți la obiectele care nu sunt necesare, sau pe care nu le folosești zilnic. Dormitorul nu ar trebui să fie încărcat cu prea multe piese de mobilier, însă dacă spațiul este prea mic, trebuie să profiți de fiecare colțișor. Tocmai de aceea îți venim în ajutor cu cinci trucuri utile, care să te ajute în reamenajarea dormitorului tău!

Reamenajează spațiile de depozitare

Atunci când ai un dormitor mic, ai impresia că atmosfera este și mai sufocantă, dacă în cameră este dezordine. De obicei tinzi să ascunzi lucrurile într-un alt colț, pentru a nu te mai împiedica de ele, însă dormitorul tău va fi la fel de aglomerat. De aceea, trebuie să iei în calcul toate spațiile de depozitare din cameră și să le exploatezi.

În primul rând, poți lua în considerare spațiul de sub pat. De cele mai multe ori, paturile au o ladă specială, în care poți depozita perne, pături sau alte obiecte voluminoase. În cazul în care nu există un spațiu special, poți păstra anumite obiecte în cutii, pe care le poți pune sub pat. Acesta poate fi locul perfect pentru ascunderea cadourilor, a vaselor de bucătărie pe care le folosești rar sau a aparatelor electronice de care nu prea mai ai nevoie.

La fel de folositoare pot fi și rafturile suspendate, pe care poți așeza cărți, obiecte de decor, corpuri de iluminat, sau alte obiecte pe care nu le folosești zilnic.

Alege o mobilă la comandă

Dacă ai un dormitor mic, atunci trebuie să profiți cât mai mult de spațiul liber, însă poți face mai mult loc, alegând o mobilă la comandă la pret avantajos. Spre exemplu, poți opta pentru un dulap special, cu mai multe rafturi, unde poți depozita o mulțime de lucruri. De asemenea, un dulap vertical poate fi mult mai avantajos, pentru că ocupă mai puțin spațiu în cameră. De aceea, cel mai bine ar fi să îl comanzi personalizat, în funcție de nevoile tale.

Dacă optezi pentru mobila pe comandă, poți alege un pat mai mic, de preferat unul rabatabil,  integrat într-un corp de mobilier special, prevăzut și cu spații de depozitare.

Scapă de elementele masive

Vrei mai mult spațiu în dormitor? Poate ar trebui să renunți la unele obiecte masive din cameră, de care te împiedici mereu. Spre exemplu, poți renunța la oglinzile mari, și poți opta pentru unele suspendate pe perete sau incorporate în ușa dulapului.

Dacă ai un televizor mare, care ocupă mult loc, ai putea să îl muți în sufragerie, sau să îl pui pe un perete, cu un suport special, reglabil.

La fel de importante sunt și draperiile, care pot ocupa mult spațiu, dacă sunt dintr-un material mai greu. Cel mai bine ar fi să te orientezi către draperii din materiale vaporoase, semi-transparente, pentru că permit trecerea luminii și nu încarcă vizual aspectul dormitorului.

Ai grijă la cromatica dormitorului

De obicei, cromatica încăperii influențează percepția vizuală, așa că, în cazul unui dormitor mai mic, sunt recomandate nuanțele deschise. Culorile în nuanțe reci sau pastelate sunt mult mai potrivite pentru dormitoare, pentru că nu obosesc ochii și dau senzația de spațiu luminos, încăpător. Poți alege nuanțe pale de verde, bleu sau roz, însă dacă nu ai curajul de a opta pentru aceste culori, albul este cea mai bună soluție.

Nu uita ca nuanța mobilierului trebuie să fie din același spectru, dacă îți dorești să mărești vizual camera. Așa că dulapul, patul sau biroul ar trebui să aibă culori deschise, apropiate de nuanța pereților.

Reconfigurează interiorul dulapurilor și al noptierelor

Dacă ai prea multe lucruri mărunte prin dormitor și nu știi unde să le depozitezi, poți să profiți de ușile dulapurilor și noptierelor. Poți agăța pe interiorul ușilor coșulete sau cuiere, în care poți depozita diverse obiecte. Totuși, trebuie să ai grijă să nu depozitezi lucruri prea grele, pentru că ar putea afecta funcționarea balamalelor, care nu sunt foarte rezistente.

Pentru un dormitor cât mai spațios, trebuie să renunți în primul rând la obiectele voluminoase, de care nu ai nevoie zilnic și să îți organizezi camera cât mai bine. Profită de toate spațiile de depozitare și improvizează unele noi, în cazul în care ai prea multe lucruri. Cel mai bine ar fi să alegi un mobilier multifuncțional, la comandă, pentru că îl poți personaliza în funcție de nevoile și gusturile tale.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews