"Pancreatita", boala necruțătoare care a răpus-o pe Ionela Prodan: "Primele simptome sunt legate de sistemul digestiv"

 

Ionela Prodan a murit din cauza unei boli necruțătoare, pancreatită acută. Doctorii susțin că pancreasul se poate inflama și din cauza grăsimilor, dar mai ales a stresului, iar primele simptome sunt legate de sistemul digestiv.

Ovidiu N. Peneş a dezvăluit în cadrul emisiunii "Star Matinal" care sunt primele simptome ale problemelor pancreasului.

"Pancreasul e un organ care se află în partea superioară a abdomenului. Are funcţii multiple în organismul nostru. Produce nişte enzime care digeră alimentele. Are un rol eenţial în digestie. Are rol de a produce hormoni care reglează glicemia. (...) Anumite cancere pt să afecteze pancreasul. El poate să sufere multiple patologii. Majoritatea lucrurilor toxice: alcoolul, excesele de grăsime, saturate, de malformaţii genetice. El se poate inflama. Dacă se inflamează el se umflă şi începe să nu mai aibă funcţia firească. Iniţial nu mai secretă enzimele digestive, pacienţii au simptome de probleme dgestive, nu mai tolerează alimentele, în timp dezvoltă şi mecanisme de malabsorbţie", a spus specialistul.

Toate detaliile, în video de mai sus. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate