Pronosticul cutremurător al medicilor despre starea mozzosopranei Maria Macsim Nicoară: “Posibil să nu mai vorbească niciodată”

 

Chiar dacă a ieșit din comă, starea de sănătate a Mariei Macsim Nicoară este în continuare gravă! Pronosticul medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași nu este deloc unul fericit pentru mezzosoprană, susținând că ar putea să nu mai vorbească niciodată.

Maria Macsim Nicoară a trecut de perioada de comă, dar în continuare, situația în care se află este extrem de delicată. Mezzosoprana se află într-o stare de semi-conștiență - adică nu poate vorbi, nu urmărește cu privirea și are deficit motor.

Artista va rămâne, în continuare, la Terapie Intensivă, până când vor exista mai puține riscuri care să îi pună viața în pericol, după care va putea fi transferată într-un centru de recuperare.

„Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii. Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive. Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare“, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, potrivit ziuaruldeiasi.ro.

Reamintim că Maria Macsim Nicoară a primit atenție medicală abia după opt ore în care a agonizat. Soțul mezzosopranei susține că motivul pentru care nu a sunat mai devreme la ambulanță a fost deoarece a considerat că incidentul nu a fost atât de grav, fiind cauzat de consumul excesiv de alcool.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest