Rechizite școlare necesare pentru elevii de liceu: lista completă (p)

 

Cursurile preuniversitare sunt pe cale să înceapă și, până la jumătatea lunii septembrie, nu a mai rămas foarte mult timp pentru pregătire. Aceasta este perioada în care una dintre preocupările liceenilor – și ale părinților, în egală măsură – este alcătuirea unei liste complete cu rechizitele necesare pentru noul an școlar.

Care sunt, așadar, elementele necesare elevilor de liceu? Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi detaliile de care ai nevoie.

Instrumente de scris

Probabil cele mai importante rechizite școlare, instrumentele de scris sunt o categorie ce cuprinde numeroase obiecte utile, în special pentru a lua notițe, dar și pentru realizarea anumitor reprezentări grafice. Din penarul oricărui licean nu ar trebui să lipsească:

stiloul – pe lângă cultivarea unui scris de mână frumos, oferă o notă distinctă utilizatorului;

pixul cu gel – necesar pentru a lua notițe rapid, este rapid, comod și lizibil în același timp;

rezervele și cartușele aferente – nelipsite din trusa unui elev conștiincios;

un set de creioane – clasice sau mecanice, alegerea ține de preferința fiecăruia;

accesorii pentru creioane – ascuțitori sau rezerve, după caz.

De calitatea instrumentelor de scris depinde, în mare măsură, plăcerea de a scrie, iar aceasta poate fi un factor motivațional esențial în tratarea cu responsabilitate atât a cursurilor, cât și a temelor.

Suport pentru notițe

Caietele dedicate pentru fiecare materie studiată reprezintă modalitatea excelentă de a organiza activitățile de studiu și pentru a păstra o anumită rigoare în privința învățării propriu-zise. Chiar dacă poate părea desuet într-o epocă în care mulți se mulțumesc să folosească seturi de coli A4 pentru încerca să ia notițe, folosirea caietelor are o influență remarcabilă în organizarea activității liceanului.

În această secțiune, recomandăm achiziționarea unei coperte pentru fiecare caiet, pentru menținerea în stare bună a materialelor de notițe.

Accesorii de birotică

Din arsenalul unui licean nu pot lipsi colile A4, foliile de protecție, mapele din plastic și bibliorafturile, necesare atât pentru sintetizarea și gruparea cursurilor și a informațiilor, precum și pentru realizarea de lucrări și eseuri necesar a fi prezentate la cursuri. Tot la acest capitol, ceea ce nu trebuie să lipsească dintre rechizitele necesare sunt cartușurile de cerneală sau laser – în funcție de modelul de imprimantă utilizat.

Pentru studiul individual, sunt foarte folositoare:

markerele colorate – permit sublinierea paragrafelor importante;

trusa de geometrie;

rigla;

tabla magnetică și markerul adecvat – utile pentru organizarea activităților și studierea anumitor materii, mai cu seamă dacă liceenii studiază în grup.

Instrumente de lucru pentru pictură sau desen tehnic

Pentru elevii din ciclul liceal care urmează cursuri de specialitate, precum desenul tehnic sau pictura, sunt necesare anumite rechizite speciale care includ blocuri de desen, creioane, markere speciale pentru desen, seturi de pictură, șevalet și multe altele. În funcție de anul de studiu, de recomandările profesorului, de nevoi și preferințe, lista de rechizite școlare din acest capitol poate varia semnificativ.

Transport rechizite

Nu trebuie să uităm de unul dintre cele mai importante accesorii, de calitatea căruia depind confortul și sănătatea liceanului, precum și satisfacerea dorinței de a fi în pas cu moda: rucsacul. În alegerea unui model util și de calitate va fi necesară urmărirea anumitor criterii:

materialul din care este confecționat – ideal este să fie respirabil pentru spate și suficient de rezistent la intemperii (soare puternic, ploaie, zăpadă etc.);

calitatea fermoarelor – influențează semnificativ durata de viață a unui rucsac;

greutatea și confortul în utilizare – fundamentale pentru sănătatea purtătorului;

modul de compartimentare – esențial în privința stocării adecvate a tuturor obiectelor necesare (manuale, rechizite, laptop, alte instrumente de studiu).

Din echiparea corespunzătoare a unui licean se cuvine să facă parte un accesoriu adesea ignorat, dar foarte folositor – penarul, util pentru depozitarea în siguranță și ordonată a instrumentelor de scris.

Cu siguranță nu va fi o tragedie lipsa unuia dintre rechizitele necesare la începutul fiecărui an școlar, căci oferta este variată, iar magazinele de specialitate sunt numeroase. Deținerea tuturor acestor elemente reprezintă, însă, dovada unei atitudini serioase față de studiu și pregătirea în detaliu pentru un nou început de an școlar.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest