Dacă aveai poftă de un desert, "spumos" este o alegere de zile mari! Raluca Dumitru a pregătit această reţetă joi dimineaţă şi te învaţă cum s-o faci.
articolul continua dupa recomandari
INGREDIENTE:
Spumos
- 1 foaie aluat foietaj
- 1/2 lingura zahar pudra vanilat
Sos de zmeură
- 300 gr zmeura (proaspata sau congelata)
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
Bezea
- 2 albusuri de ou (la temperatura camerei)
- 1 lingurita suc de lamaie
- 120 gr zahar
- 30 ml apa
- 1/3 plic gelatina incolora (cca 3 gr)
- 3 inele de patiserie de de 8 cm diametru si 5 cm inaltime.
Cum se prepară:
- Ai nevoie de 3 inele de patiserie cu diametru de 8cm şi 5cm înălţime
- Trece cu sucitorul pe aluatul foietaj de câteva ori şi decupează din aluat cinci cercuri cu inelele de patiserie
- Aşează discurile în tavă pe hârtie de copt
- Aşează deasupra altă foaie de copt şi pune deasupra o tavă mai grea care să apese discurile
- Coace discurile la 200C timp de 12 minute
- Scoate-le de la cuptor şi lasă-le la răcit
- Aşează trei discuri pe câte o farfurioară de desert
- Pune câte un inel de patiserie în jurul fiecăruia
- Prepară sosul de zmeură: pune zmeura la fiert cu zahăr vanilat şi zahăr tos. fierbe la foc mediu pentru zece minute şi mixează zmeura fiartă într-un blender până ce devine piure. trece piureul printr-o sită deasă ca să scapi de sâmburi
- Prepară bezeaua: pune albuşurile şi sucul de lămâie în mixer şi bate-le până ce spuma poate sta pe tel
- Pune la fiert apă cu zahăr pe care s-o fierbi timp de opt minute
- Toarnă siropul obţinut în spuma de albuşuri în fir subţire. Spuma va deveni lucioasă şi va căpăta volum
- Adaugă gelatina dizolvată rapid în 20ml de apă
- Lasă mixerul să meargă timp de cinci minute
- Adaugă sosul de zmeură în bezea în trei tranşe amestecând uşor
- Pune bezeaua în inelele de patiserie peste discurile de foietaj şi lasă la temperatura camerei pentru o oră
- Dă farfuriile cu prăjituri la frigider pentru minimum două ore
- La servire, fărâmă celelalte două discuri de foietaj rămase, pudraţi stratul cu zahăr vanilat şi scoateţi inelele de patiserie
IMPORTANT: A se servi rece
Poftă bună!
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc