Un desert în mijlocul săptămânii e mai mult decât bine venit! Urmează reţeta de biscuiţi negri şi atinge culmile plăcerii!
articolul continua dupa recomandari
Ai nevoie de următoarele:
Pentru blatul de biscuiți
- 250 g unt nesărat
- 200 g zahăr
- 1 ou
- 2 fiole esență de vanilie
- 260 g făină
- 100 g pudră de cacao neagră
- 1 si 1/2 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de sare
Pentru cremă
- 125 g unt nesărat
- 1 lingură de lapte
- 1 lingură de frișcă lichidă
- 2 fiole esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 400-450 g de zahăr pudră
Bate untul cu zahărul cu mixerul într-un castron mare la viteză medie până ce compoziţia devine omogenă. Adaugă pe rând oul şi esenţa de vanilie, după care bate bine până ce se amestecă cu restul preparatului.
Într-un bol separat, combină făină, cacao, praf de copt şi sare. După ce le amesteci puţin, toarnă treptat compoziţia obţinută peste cremă şi mixează la cea mai mică viteză până ce uşor-uşor, totul se omogenizează.
Împarte aluatul obţinut în două părţi egale şi după ce le înveleşti în folie de plastic, dă-le la frigider pentru o oră. După ce acesta s-a răcit, preîncălzeşte cuptorul şi pune hârtie de copt pe tavă.
Scoate unul dintre cele două bucăţi ed aluat din frigider şi întinde-l bine cu făcăleţul pe masa presărată cu făină. Taie în cocă cercuri identice cu un diametru de 5cm şi aşază-le cu grijă în tavă. Pune-le la cuptor pentru aproximativ 12 minute şi procedează şi la fel cu restul aluatului.
După ce toţi biscuiţii s-au răcit, ar fi timpul să te apuci să prepari crema. Amestecă untul moale cu lapte, frişcă, esenţă şi sare. Bate bine până la omogenizare şi adaugă treptat pudră în timp ce amesteci. Umplutura rezultată trebuie turnată într-un poş cu gaură mare pe care o pui peste jumătate din biscuiţi. După ce ai terminat cu crema, adaugă biscuitele "capac" ca să formezi sandwich-ul de biscuiţi.
Porţii: 3 duzini
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc