Dacă aveţi poftă de un preparat delicios, ouăle coapte în cartofi sunt ceva pentru care papilele voastre gustative vă vor mulţumi.
Ingrediente pentru patru porţii:
articolul continua dupa recomandari
- 4 cartofi mari, pentru copt
- 50g de unt
- 50g de brânză Emmenta sau parmezan ras
- 4 ouă mici
- 2 linguriţe de arpagic tăiat mărunt
- sare şi piper
Cum se prepară?
Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, spală şi usucă cartofii şi pune-i pe o tavă de copt. Unge-i cu puţin ulei sau unt, după care pune-i în cuptor pentru o oră.
După ce îi scoţi din cuptor, lasă-i puţin să se răcească şi verifică dacă preparatul este moale cu furculiţa.
Ca să prepari umplutura, taie o bucată din cartof orizontal ca un căpăcel şi scoate miezul cu o lingură. Când peretele cartofului rămâne mai puţin de un centimetru, opreşte-te. Într-un castron, amestecă miezul cartofului cu untul rămas şi brânza rasă, după care adaugă sare şi piper după gust.
Pune întregul amestec în cartof şi lasă la mijloc un gol pentru ou. Sparge oul şi pune-l în mijlocul cartofului. După ce condimentezi puţin, adaugă o linguriţă de smântână dacă vrei.
După ce ai îndeplinit aceşti paşi, pune cartofii înapoi în cuptorn şi adaugă căpăcelul tăiat la început. Aşteaptă timp de 8-10 mintue până ce ouăle se prepară şi devin coapte, dar moi.
Înainte de servire, presară arpagicul tăiat deasupra!
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc