Scutece - pentru uz unic sau multiplu (p)

 
+2 click pentru
galerie

Este de la sine înțeles faptul că apariția scutecelor de unică folosință și al mașinilor de spălat automate este „revoluționar” și are un impact calitativ asupra mămicilor, în general. Mamele de astăzi pot petrece mai mult timp cu copilul lor, în loc să se ocupe de spălatul scutecelor.

Dar când vine vorba de scutece de unică folosință, ca de obicei, există întotdeauna niște chestiuni de luat în considerare. Două mai exact. În primul rând, prețul lor nu este deloc scăzut. Și având în vedere numărul mare de scutece folosit de bebeluș, tendința mamelor de a căuta modalități de a economisi în această privință este destul de justificată.

În al doilea rând, scutecele poluează destul de mult mediul înconjurător: timpul de descompunere al unui produs folosit și aruncat este mai mare de 200 de ani! Având în vedere că un copil folosește în medie 4.000 de scutece în viața sa (1 tonă), prețul comodității și confortului pentru părinți este prea mare!

Și așa – ce să alegi?

Scutece de unică folosință: argumente pro și contra

Scutecele de unică folosință multistrat absorb și rețin bine umezeala, cu un volum maxim de 200-270 ml. Interiorul scutecului rămâne practic uscat - nu se scurg accidental mai mult de 5-10 ml de lichid, ocazional.


 

Există multe mituri despre pericolele acestor scutece pentru sănătatea copiilor. Printre motivele obișnuite „împotrivă” se numără riscul infertilității masculine datorită supraîncălzirii constante a testiculelor. De fapt, scutecele nu au un „efect de seră” deoarece nu aderă prea strâns la piele, iar stratul exterior „respirabil” este bun pentru permeabilitatea aerului.

O altă preocupare a părinților este legată de compoziția straturilor absorbante, care pot conține substanțe organice dăunătoare. Studiile arată că mărcile de top au un indice de toxicitate scăzut, care se încadrează în limite normale. 

Avantajele scutecelor de unică folosință:

• igienă - absorb rapid umezeala și nu necesită reutilizare;

• comoditate - ușor de aplicat;

• confort pentru bebeluș - suprafața interioară uscată nu provoacă erupții cutanate, iar atașarea lor cu velcro nu interferează cu mișcarea;

• timp liber pentru mamă - produsele nu trebuie spălate;

• mare varietate de modele și cumpărături ușoare în magazinele online (de exemplu, pe site-ul https://kidso.ro/).

Dezavantaje:

• costuri semnificative - scutecele se schimbă la fiecare 3-4 ore și 7-10 bucăți „dispar” literalmente pe zi;

• deteriorarea mediului – descompunerea naturală a unui scutec durează mai mult de 200 de ani;

• alergiile sunt posibile - produsele aromate ieftine sunt cele mai periculoase;

• Este dificil să-l înveți pe copil să facă oală - bebelușul nu simte disconfort, deoarece materialul rămâne uscat.

Scutece refolosibile: avantaje și dezavantaje

Designul scutecului refolosibil nu este practic diferit de cel al scutecului de unică folosință: are un tampon absorbant și două straturi - un interior "respirabil" și o parte exterioară impermeabilă. Diferența constă în material - scutecul este lavabil și reutilizabil.

Pernuțele pentru scutece sunt fabricate din microfibră, bumbac sau bambus. Sunt introduse în buzunare speciale sau atașate la chiloței cu ajutorul capselor. Aceste tampoane absorbante trebuie schimbate cu aceeași frecvență ca scutecele de unică folosință. După 2 schimburi, bebelușul are nevoie de un scutec curat.

Căptușelile și scutecele din pânză pot fi spălate cu ușurință în apă caldă cu adaos de detergent pentru bebeluși. Se recomandă ca produsele să fie uscate în mod natural, fără stoarcere.

Avantaje:

• compoziție sigură - lână, bumbac, microfibră;

• flexibilitate - scutecul „se adaptează” bebelușului în creștere datorită clemelor reglabile;

• economic - scutecul poate fi spălat de un număr nelimitat de ori, deci va dura multe luni.

Dezavantaje:

• se udă rapid - substratul natural absoarbe mai puțin și eliberează mai multă umiditate;

• provoacă neplăceri - este necesar să îți speli mâinile constant.

Ce să alegi?

Poți alege doar un tip, sau poți combina ambele tipuri de produse. În al doilea caz, scutecele refolosibile vor oferi un confort maxim acasă, iar cele de unică folosință - în timpul somnului și la plimbare.

Dar, indiferent de opțiunea pe care o alegi pentru micuțul tău, site-ul celui mai mare magazin on-line de bunuri pentru copii https://kidso.ro/ îți stă la dispoziție cu o varietate de produse esențiale pentru copii.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest