Secretele designului minimalist - decorează-ți casa ca un profesionist!

 

Spațiile amenajate în stilul minimalist transmit ideea de organizare și, în plus, sunt foarte moderne. Dacă îți dorești o casă în care să nu te simți sufocat de o mulțime de obiecte decorative și în care prezența pieselor de mobilier să nu fie impunătoare, atunci ar trebui să alegi un design minimalist. Perceput drept un stil aerisit, curat și foarte actual, acesta are câteva mici secrete pe care este bine să le cunoști înainte de a începe decorarea locuinței.

Crează o bază neutră

Stilul minimalist a apărut ca o reîmprospătare a designului contemporan și se definește prin forme simple, geometrice, linii drepte și, în general, un echilbru care denotă din absolut toate elementele integrante. Designul minimalist nu face exces de culori și nici nu permite accesorizarea redundantă a spațiilor. Prin urmare, atunci când vrei să creezi un concept de amenajare pornind de la principiile minimaliste, primul pas constă în realizarea unei baze neutre, din punct de vedere cromatic. Păstrează o paletă de culori formată din tonuri de bej, crem, griuri și nonculori.

Alege mobilier practic

Spre deosebire de stilul vintage sau de cel boho chic, care atrage atenția prin decorațiunile reliefate într-o manieră înteresantă, minimalismul denotă că ”mai puțin înseamnă mai mult”. Dintr-o cameră care se supune regulilor minimaliste nu va lipsi mobilierul simplu, practic, multifuncțional, dispersat în întreaga cameră. Polițele suspendate, dulapurile care lasă la vedere obiectele din interior, dar și aparatura electronică înglobată în piesele de mobilier sunt doar câteva dintre trăsăturile distincte ale acestui stil de design. Și din punct de vedere cromatic mobila păstrază o linie simplă, mizând, în același timp, pe calitate. Integrează mobilier din nuc, fac, stejar, mesteacăn sau din materiale care le imită. Limitează-te, totuși, doar la acele obiecte de mobilier care sunt cu adevărat utile, în funcție de spațiul la care ne raportăm.

Sparge monotonia cu accesorii

La prima vedere, o cameră cu design minimalist îți poate părea anostă, rece, neînsuflețită, iar acest lucru se poate întâmpla dacă neglijăm accesorizarea acestor spații. Unul dintre secretele pe care trebuie să le știi este legat chiar de utilizarea accesoriilor într-un spațiu minimalist. Deși acestea nu trebuie utilizate în exces, prezența lor este necesară, ba chiar mai mult, poate face diferența. În ceea ce privește, deci, alegerea obiectelor ornamentale poți opta pentru acelea care îndeplinesc și o componentă funcțională - în această categorie regăsindu-se, de exemplu, corpurile de iluminat. Pe de altă parte, minimalismul încurajează integrarea pieselor de artă în spațiile în care dictează. Un tablou cu pictură abstractă poate fi un element central într-un astfel de spațiu.

Adaugă valoarea prin jocul texturilor

Cea mai mare provocare în ceea ce privește spațiile minimaliste este să găsești acele trucuri de design prin care să conferi textură. O cameră în care predomină o paletă de culori neutre poate fi percepută drept un spațiu plictisitor, tocmai de aceea îți recomandăm să nu te temi de adăgarea texturilor. Cum poți face acest lucru? Prin alegerea unor obiecte de mobilier din materiale lucioase, prin optarea pentru o pardoseală care să reflecte lumina sau prin decorarea pereților cu un tapet simplu, dar deloc banal.  


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest