Sfaturi esențiale pentru alegerea unui rucsac pentru bărbați

 

Dacă vrei să călătorești, atunci știi că rucsacul este un accesoriu de care ai nevoie. Dar alegerea acestuia poate fi un proces dificil. Pentru a găsi modelul potrivit, urmează sfaturile de mai jos!

Decide care îi va fi capacitatea

Pe piață există multe rucsacuri de bărbați de dimensiuni diferite. Însă fiecare este construit pentru alte scopuri. Pentru a decide cât de încăpător trebuie să fie modelul tău, gândește-te la activitățile pentru care îl vei folosi. Vrei să mergi prin diferite orașe sau să te duci la munte? Îți plac excursiile de o zi sau cele care durează mai mult de o săptămână? Aceste criterii sunt importante pentru că o călătorie mai lungă necesită mai mult spațiu de depozitare pentru haine, mâncare și apă. Ca regulă generală, un rucsac cu o capacitate de peste 50 de litri este potrivit pentru excursiile de durată și cele în care pleci cu cortul. Rucsacurile de 20-30 de litri sunt bune pentru city break-uri și pentru ture montane de o zi, maximum două.

Când alegi dimensiunea, fii atent și la modul de împachetare. Multe persoane îngrămădesc obiectele într-un fel care ocupă spațiul degeaba. Echipamentul cu greutatea cea mai mare se așează cât mai aproape de spate, iar cel cu greutatea cea mai mică se așează cât mai departe. Poți apoi să pui articolele pe care le vei folosi pe drum pentru a avea acces mai ușor la ele. Iar lucrurile pe care le folosești mai rar le poți lăsa la fundul rucsacului. Aceasta metodă te va ajuta să îți faci o idee mai clară despre cât de încăpător e cu adevărat modelul ales de tine.

Ține cont de material

Dacă vrei un material care să nu se rupă ușor, poți opta pentru Kodra. Multe rucsacuri sunt făcute și din Nylon. Aceasta este o fibră de tip waterproof și te va ajuta când vremea de afară va fi neplăcută. Dezavantajul constă însă în faptul că se deteriorează mai rapid. Din fericire, există și Rip-Stop Nylon-ul, care este o variantă mai rezistentă.

Alege construcția potrivită

Fermoarele din metal pot rugini, deci optează pentru cele din plastic. E bine să fie prezentă și o cheiță de dimensiuni mai mari, deoarece aceasta îți va permite să deschizi rucsacul când ai mâna înghețată. La modelele voluminoase, este obligatorie dotarea cu chingi de reglare a încărcăturii. Acestea vor permite stabilizarea greutății și vor echilibra presiunea la nivelul umerilor! Chingile de compresie servesc și ele la presarea și fixarea obiectelor transportate. Cu cât există mai multe, cu atât conținutul din interior va fi mai stabil.

Spatele rucsacului trebuie să fie compatibil cu constituția persoanei care îl poartă! Această regulă este valabilă în special în cazul modelelor de dimensiuni mari. Dacă volumul rucsacului depășește 55 de litri, nu vrei să pui presiune asupra coloanei vertebrale sau să apară probleme legate de confort, oboseală și postură. Bretelele trebuie să fie late și acoperite cu material respirabil pe toate zonele de contact cu corpul! Dacă este prezentă o centură lombară, e bine să știi că scopul acesteia este să ducă greutatea în zona bazinului, pe șolduri și pe picioare. Caută un model care să aibe în acest loc și buzunare, deoarece te vor ajuta să transporți mai multe obiecte.

Adaugă accesorii

Protejează-ți rucsacul cu o husă de ploaie! De multe ori, acest accesoriu este inclus direct în model. Se poate însă să fie nevoie și să-l cumperi separat. Poți adăuga și buzunare suplimentare detașabile. Sau adaugă un sistem cu bețe de trekking și un compartiment pentru sacul de dormit. Deși acestea nu sunt obligatorii, își vor dovedi utilitatea în multe situații.

Cum să găsești rucsacul perfect?

Pentru început, ține cont de situațiile unde-l vei folosi! Dacă îți trebuie un rucsac pentru excursii lungi, acesta va avea dimensiunile mai mari decât unul pentru excursiile de o zi. Alege materialul și construcția potrivită! Poți adăuga și accesorii pentru a face modelul ales de tine mai practic. Urmând aceste sfaturi, sigur vei găsi ceva pe gustul tău.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest