Somon în crustă de fistic cu muștar

 
+2 click pentru
galerie

Peștele nu trebuie să lipsească din meniul nostru în sezonul rece, fiind o importantă sursă de proteine și acizi grași esențiali, ce susțin imunitatea și activitatea cardio-vasculară. Vă propuem o rețetă delicioasă și ușor de preparat, gata în doar 20 de minute.

 Ingrediente

  • 600 gr file de somon
  • sare și piper
  • zeama de la 1/2 lămâie

Pentru crustă:

  • 50 gr fistic
  • 1 lingură muștar cu semințe
  • 1 lingură muștar cu miere
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • cimbru și oregano

Mod de preparare

Pregătim somonul, feliind-ul în bucăți de 3-4 cm lățime. Cu o pensetă, extragem oasele, apoi stropim bucățile de somon cu zeama de la 1/2 lămâie și le presărăm cu sare și piper. Le lăsăm la odihnit până pregătim ingredientele pentru crustă. Măcinăm fisticul, dar nu foarte fin cu ajutorul blenderul pentru mixat și mărunțit Mr Magic 8in1.

Amestecăm într-un bol cele două tipuri de muștar cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, puțin cimbru și puțin oregano și fisticul măcinat. Vom obține o pastă omogenă cu care ungem bucățile de somon pe deasupra. Tapetăm unul din grătarele friteuzei cu hârtie de copt și așezăm bucățile de somon peste ea. Introducem grătarul în interiorul friteuzei, pe raftul de la mijloc. Pornim friteuza și setăm funcția ”Pește” pentru 10 minute la 200 de grade.

Poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest