Tradiţii şi obiceiuri pentru Joia Mare! Domnişoarele îşi pot visa ursitul dacă fac asta!

 

Astăƒzi este o zi foarte importantăƒ! Este Joia Mare, ziua sfântムîn care se înroşesc ouăƒle de Paște! Mai jos, aflaţi exact ce trebuie sムfaceți astăƒzi pentru a avea parte de noroc și liniște.
 

Astăzi este Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Săƒptăƒmâna Paƒtimilor lui Hristos. Potrivit tradiției, în această zi sfântă se respectă numeroase datini pentru spor și săƒnăƒtate. Se spune că dacă bunicile spalムpicioarele copiilor din familie în această zi, acolo va predomina buna înţelegere și sănăƒtatea.

Spre searăƒ, creștinii merg la Denia celor 12 Evanghelii, iar fetele fac câte 12 noduri unei ațe, își pun la fiecare nod câte o dorință și le dezleagă atunci când visul li s-a împlinit. Ața respectivムse pune sub pernăƒ, iar domnișoarele își vor visa ursitul. Joia Mare este ultima zi în care femeile trebuie să termine de tors cânepa. Cele care nu reușesc să ducă treaba la bun sfârșit se pare că vor fi neputincioase și nu vor mai putea munci tot anul.

Tot în aceastムzi sfantムse înroșesc ouăƒle, iar în dimineața zilei de Paște se spune că dacムte speli pe faţムcu ou roșu vei fi sănăƒtos și vei avea parte de armonie în familie! Conform tradiției, ouăle vopsite în Joia Mare  nu se stricムtot anul.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest