(P) Trenciul de damă – Cum să-l asortați în sezonul rece?

 

Dacă vă numărați printre doamnele pasionate de modă, atunci înseamnă că în fiecare schimbare de sezon vedeți un prilej de schimbare a garderobei. Ei bine, în rândurile ce urmează vrem să vă fim alături în procesul de formare a noilor ținute și să vă vorbim despre una dintre cele mai îndrăgite geci damă și anume, trenciul. Veți afla când a devenit el popular, din ce materiale este confecționat și cum îl puteți asorta în sezonul rece, ca piesă de rezistență. Astfel, veți obține outfituri senzaționale, moderne și demne de toate laudele. Să începem!

Este deja cunoscut tuturor doamnelor că trenciul este o piesă vestimentară extraordinară. Datorită lungimii sale până la gambe, dar și materialelor din care este confecționat, acesta formează o geacă damă de excepție pentru sezonul rece. Trenciul a început să devină popular printre doamne după al doilea război mondial, în jurul anilor 1960, când actrițele celebre de la Hollywood precum Marilyn Monroe sau Brigitte Bardot au început să le poarte în filme. Și astfel, datorită răspândirii rapide a modei, piesa vestimentară a început să se remarce la nivel internațional. În zilele noastre, această geacă este considerată una elegantă, ce poate eleva orice ținută, însă este și foarte confortabilă și utilă. De aceea, în continuare vrem să vă detaliem mai mult următoarele categorii: materialele sale, culorile și modelele din care puteți alege. Astfel, veți vedea că trenciul se potrivește și iernii și îl veți putea asorta cu ușurință la activitățile de zi cu zi.

  • Materiale

Printre cele mai populare variante de alegere sunt trenciurile din bumbac sau piele. Cele din bumbac sunt ceva mai ușoare și nu cad la fel de greu pe umeri, însă au deasupra o peliculă de material impermeabil, deci cu siguranță veți fi ferită de ploaie și ninsoare. Acest material este potrivit dacă aveți un stil de îmbrăcăminte mai relaxat și casual. Cât despre cele de piele, vă putem spune că sunt o alegere classy și rafinată. Acest material se va potrivi doamnelor cu stil de îmbrăcăminte elegant sau grungy, pentru că pielea va oferi un look punk și vintage. Ce mai trebuie să rețineți este că ambele variante de trenci dispun de căptușeală, deci nu veți avea de ce să vă faceți griji din cauza frigului. Indiferent ce tip de material alegeți pentru geaca damă de iarnă, e garantat că veți face furori, datorită aspectului impunător dar și extrem de modern al său. Iar acum că v-ați lămurit în legătură cu această categorie, merită să trecem și la culori. Astfel, veți observa că trenciul se potrivește oricărui tip de vreme sau sezon, încadrându-se continuu în tendințe.

  • Culori

Printre cele mai populare culori pentru care puteți opta sunt crem, negru, maro sau verde închis. Primele trei se numără drept culori timeless și au fost întotdeauna la modă. Însă verdele a devenit mai de curând on-trend și de aceea a fost aplicat și în domeniul vestimentar. Pentru o ținută cât mai elegantă și classy, puteți alege un trenci crem asortat cu hainele de birou comodeau un pulover damă. Pentru o ținută senzuală și misterioasă, puteți opta pentru trenciul negru sau maro. Așa veți reuși să întoarceți toate privirile dar și să emanați o energie fabuloasă. Iar dacă geaca este și de piele, cu atât mai bine. Ori dacă vă doriți să aveți o ținută casual și veselă, puteți alege trenciul verde, fiind și cea mai modernă culoare dintre toate. Tot ce trebuie să rețineți este că acest tip de geacă nu va ajunge la nivelul „casual” pe care îl veți găsi în cazul unei geci dama Nike, ci mai degrabă va exprima un „casual” mai elevat decât de obicei. Și acum, înainte de încheiere, vă vom vorbi și despre modelele care se remarcă în cazul acestor geci, pentru a vedea ce vi se potrivește.

  • Modele

Modelele care au ieșit cel mai mult în evidență de-a lungul timpului în cazul acestor geci damă sunt următoarele:

  • Cu cordon: un model clasic, creat după inspirația din anii 60. Cordonul vă va permite să strângeți haina cât de mult vă doriți, pentru a vă feri de frig. De asemenea, puteți și să vă jucați cu acesta prin a forma fundițe în talie. Astfel, veți da dovadă de feminitate îmbinată cu accentele moderne ale ținutei dumneavoastră. Totodată, dacă nu sunteți adepta nodurilor sau fundelor în față, aflați că puteți prinde cordonul și la spate. Aveți o mulțime de posibilități. Iar datorită buzunarelor multiple și formei acesteia, geaca în cauză se consideră și funcțională.
  • Fără cordon: desigur că există și modele fără cordon. Aici, ce va ieși în evidență va fi lungimea trenciului dar și forma sa, după cum vă spuneam mai sus. Fără un cordon, veți atrage atenția spre alte detalii ale gecii, cum ar fi nasturii sau fermoarele.
  • Cu fermoar: și dacă tot am pomenit acest accesoriu, iată că trenciurile pot avea și fermoar. Deși acest model poate părea incomod din cauza lungimii fermoarului, totuși această variantă este utilă dacă obișnuiți să aveți un program încărcat și grăbit. Așa, doar vă încheiați geaca și porniți la drum. Nu veți mai pierde timp să vă faceți fundă. Depinde numai de preferințele personale.
  • Cu nasturi: și nu în ultimul rând, al patrulea model de pe piață este trenciul cu nasturi. Acesta poate fi cel mai puțin util, tot din cauza lungimii, ca și în cazul fermoarului, în special când va trebui să vă încheiați fiecare nasture în parte. Însă, aspectul vintage și elegant al acestui model poate fi pe placul doamnelor, deci rămâne totuși o variantă validă.

Acum că ați aflat toate detalii despre acest tip de geacă, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți modelul preferat și să o asortați cu hainele groase de iarnă. Țineți cont de faptul că trenciul este impermeabil, deci vă va feri de vremea rea, după cum vă spuneam și mai sus. Acest lucru îl face potrivit atât pentru doamnele pasionate de modă, cât și pentru cele în căutare de o geacă utilă, perfectă pentru iarnă.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirată să creați cele mai interesante ținute de sezon. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Pe această cale, vă dorim happy shopping!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest