Ilie Năstase îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu, arbitrul acuzat de rasism: „Nu înțeleg unde e problema”

 

Ilie Năstase a intervenit în scandalul momentului din lumea fotbalului internațional! Fostul mare tenismen a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu, arbitrul român care a fost acuzat de rasism, după ce a spus „dă-l afară pe ăla negru”, referindu-se la un fotbalist de culoare din echipa Istanbul Başakşehir.

Sebastian Colțescu este protgonistul unei controverse de zile mari, după ce a folosit apelativul „negru” pentru Pierre Webo, un fotbalist camerunez. Din cauza cuvântului, echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir au refuzat să mai continue meciul.

După ce a fost pus la zid de mare parte a lumii, Ilie Năstase a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu, susținând că nu înțelege ce anume a făcut arbitrul atât de greșit. Mai mult de atât, marele tenismen este de părere că nu exista o altă formă să îl nominalizeze pe jucătorul Pierre Webo, dat fiind că acesta nu avea niciun număr de identificare pe el.

Am văzut că e scandalul peste tot. Chiar nu înţeleg unde e problema. Nu e rasism! Dacă ei ne spun nouă albi, noi cum să le zicem lor? Arbitrul îi spune negru, dar nu ca să îl jignească.

Nu avea nici număr pe el (n.r. - Pierre Webo, oficial la Istanbul Başakşehir). Cum trebuie să îi spună? Putea să folosească «de culoare», dar nu cred că ştia atât de bine engleza, aşa că a zis în română. Dacă era în tribune şi avea pe el şort, la vedere, 24 sau 50, zice numărul 24 sau 50”, a explicat Năstase , pentru un post TV.

Ilie Năstase este de părere că altele au fost motivele pentru iscarea scandalului, nicidecum pentru apelativul pe care Sebastian Colțescu a ales să îl folosească pentru fotbalistul de culoare din echipa Istanbul Başakşehir.

„Eu cred că exista o tensiune la alt nivel. Fotbaliştii erau probabil nemulţumiţi de câteva decizii ale arbitrului de centru şi au tot căutat motive. Jucătorul respectiv a făcut cel mai mare scandal, aproape că a intrat pe teren. Nimeni nu remarcă acest lucru. Cineva trebuie să îi ia apărarea şi lui Colţescu. Este un român şi nu cred că a făcut ceva intenţionat sau rasist”, a mai declarat Ilie Năstase.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest