Aproape 5000 de persoane sunt împotriva ei. Andreea Marin luptă ca imaginea sa să nu fie compromisă

 

Andreea Marin a reușit în ultimele zile să își pună în cap mii de persoane  iubitoare de animale, după ce a fost aproape să fie atacată de niște câini pe strada sa.


”Bună seara. Scrisoarea mea este adresată autorităților și nu are nici o legătură cu disputele cu iubitorii de animale. Ideea este următoarea. Am tot discutat, dar este normal să luăm atitudine și față de organele abilitate, care pot face acest lucru. Important este ca oameni care se pricep să facă un control, să facă o acțiune concretă. Am patru cereri:

1. Vă rog să mă informați și să informați publicul când, în mod concret, veți începe seria de controale la nivelul întregii țări în adăposturile de stat pentru animale, pentru a verifica legalitatea modului lor de funcționare.

2. Vă rog să-mi spuneti unde anume vor fi făcute publice rezultatele fiecărui control, măsurile luate în urma verificărilor, fie că este vorba de aviz favorabil sau de nereguli găsite și sancționate conform legii în vederea reparării greșelilor actuale.

3. Vă rog să îmi spuneți dacă instituțiile dumneavoastră au competență/responsabilitatea de a controla inclusiv adăposturile private de animale, întrucât și acestea trebuie să respecte aceleași reguli legale și nu trebuie să le credem pe cuvânt în privința condițiilor asigurate animalelor, doar pentru că promovarea lor este mai agresivă. Televiziunile din România au facut deja anchete ample cu privire la traficul ilegal de câini comunitari din România către alte țări, dezvoltând afaceri de milioane de euro pe an din tranzacții cu câini destinați fie adopțiilor, fie vivisecțiilor (experimente științifico-medicale făcute pe animale vii). Pe de altă parte, imi doresc transparența în a cunoaște care sunt organizațiile non-guvernamentale în care putem avea deplină încredere, dacă ne dorim să le contactăm în privința ridicării de pe stradă a câinilor comunitari, de asemenea transparență în privința modului în care folosesc fondurile pe care le încasează atât din străinătate, cât și din donații din țară în numele activității desfășurate. Cine răspunde concret de verificarea acestor aspecte?

4. Vă rog, de asemenea, să mă informați unde anume și când veți cere scuze public atâtor cetățeni ai României care, ca și mine - nefiind implicați direct până la momentul unui incident în acțiuni de protecție a animalelor și, prin urmare, nefiind informați asupra condițiilor din adăposturile de stat – au investit încredere în legea referitoare la această situație și în instituțiile statului abilitate să o respecte și să o implementeze, iar acest lucru le-a adus mari prejudicii. Pentru care, în mare parte, consider că aveți o vină, pe care o puteți “repara” răspunzând prin acțiuni concrete acestei petiții, pe care vă asigur că o voi urmări până la îndeplinire”
, a scris Andreea Marin pe pagina sa de socializare.

Vedeta a mai vorbit și despre ce colaborările pe care le are cu Televiziunea Română:

”Nu îmi doresc moartea unui animal. Să nu ne facem că plouă. Centrele trebuie să fie controlate. E o mafie și o nebunie care se întâmplă și pe care nu o bănuim. Eu îmi propun să văd că legea la nivelul cetățeanului va fi respectată. Bârfele și prostiile nu mă mai interesează. Am văzut că oamenii arată că le pasă și cei 5000 de iubitori de animale ar trebui să citească cu atenție acest proces și să îl susțină, dacă sunt de bună credință, că asta își doreau, de fapt”, a mai spus vedeta.

Cât despre petiția de pe internet, în care mii de persoane cer excluderea vedetei din TVR,  Andreea Marin a mai spus care este relația sa cu Televiziunea Română.

”De peste 15 ani, au fost numai colaborări cu Televiziunea Română. Nici la ”Surprize, surprize” nu eram angajată a TVR . Ultima ediție s-a încheiat la începutul lunii iunie. Eu am venit cu banii pentru acest program. Lasă-i să se bucure între ei. TVR-ul nu o să le răspundă în veci, căci Andreea Marin nu are nici o relație contractuală cu TVR”, a mai spus Andreea la Atena Stars.

Marius Chircă, proprietarul unei asociații de câini, care a fost în război  Andreea, a intervenit la ”Agentul VIP”:

”Am primit mai multe mesaje în privat. De apreciat inițiativa dumneaei. Poate ați observat că nici măcar un cuvânt nu am mai postat. Din punctul meu de vedere s-a încheiat totul. Aș ruga-o să se alăture când are timp într-o zi și să ne însoțească la un adăpost public și apoi la adăpostul meu. Sunt dispus să îi arăt și contabilitatea și ce mai e nevoie. Nu trebuie să generalizăm. Noi, eu și ONG-ul meu, investigăm și aceste activități, iar dacă se vor adeveri, le vor face publice”,  a spus bărbatul.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest