Anamaria Prodan îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu, arbitrul acuzat de rasism: „Mi se pare o prostie! Nu e nimic jignitor!”

 

Anamaria Prodan intervine în scandalul de proporții în care este implica Sebastian Colțescu, arbitrul care a fost acuzat de rasism după ce l-a făcut „negru” pe pierre Webo, secundul echipei Bașakșehir Istanbul.

Anamaria Prodan a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu, după ce a fost pus la zid și acuzat de rasism din cauza termenulului pe care l-a folosit pentru a-l elimina de pe teren pe Pierre Webo, în urma comportamentului agitat de care a dat aceste dovadă de-a lungul meciului.  

Arbitrul a fost catalogat drept rasist, iar meciul dintre echipa turcă și PSG din Champions League a fost oprit în minutul 14, după ce fotbaliștii din echipa lui Pierre Webo au transformat o replică într-un scandal uriaș.

În timp ce vedetele de peste hotare l-au criticat aspru pe Sebastian Colțescu pentru gestul făcut, multe dintre personalitațile române îi sunt acestuia, alături, considerând că este nedrept tot valul de ură pe care îl primește în aceste momente.

Printre cei care au sărit în apărarea arbistrului se numără și Anamaria Prodan care a catalogat întreaga situație drept „o tâmpenie”, argumentând că arbistrul „vorbea în limba noastră, în limba română”, iar termenul folosit nu se încadrează în apelativele rasiste.

„Mi se pare o tâmpenie! Eu mi-am crescut copiii în America, unde trebuie să gândeşti înainte să spui ceva unui om de culoare. Mi se pare o prostie! Adică, până la urmă, omul ăsta (n.r. - Sebastian Colţescu) vorbea în limba noastră, în limba română, unde nu văd de ce ar fi rasism că ai spus cel negru. Pentru că a nu l ai făcut niggar! (n.r. - cioroi). Nu- l ai făcut în niciun fel. Nu mi se pare nimic jignitor, atât timp cât în limba noastră negru e o culoare. În plus, vedeţi că sunt nişte biscuiţi în Turcia, Negro, şi fabrica e în România. Păi, sunt rasişti turcii? Cum vine asta?. (...) Mă gândeam să-i dau un mesaj arbitrului nostru şi să-l încurajez pentru că mi s-a părut tare nedrept tot ce s-a întâmplat. Nu e normal să terfeleşti numele unui arbitru în halul ăsta”, a spus Anamaria Prodan pentru TV Telekom Sport.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest