Ce spun picioarele despre noi? Durerile de genunchi cauzate de MÂNDRIE

 

Picioarele ne „vorbesc”, curios este dacă suntem noi suficient de receptivi. Picioarele sunt cele care ne vorbesc despre direcția noastră în viață, despre capacitatea de a avansa în viață, de a învăța lucruri noi și a trăi experiențe noi, despre a produce o schimbare în general, ne vorbesc despre stabilitate, siguranță, atenție la prezent, centrare pe solutii și acțiune.

În acest context, o dificultate apărută în această zonă a corpului nostru, ne poate arăta gânduri legate de: credința că ”nu putem”, ”nu știm” sau ”nu este potrivit” să mergem înainte în sensul de a face o schimbare (în gândire sau comportament), de a învata ceva nou.

Refuzul de a trece peste situații din trecut pe care nu le mai putem schimba, dar ne țin mintea ocupată.

Decizia de a nu renunța la ceea ce este vechi și a devenit nepotrivit (credințe, obișnuințe).

Frica legată de faptul că viitorul ar putea să nu ne placă sau că este posibil să nu-i facem față.

Dorinta exagerată de control al evenimentelor, persoanelor, rezultatelor.

Un criticism exagerat față de oameni, viață, sine, criticism care le include ca substrat pe toate cele enumerate mai sus.

Un dezechilibru între ceea ce ne dorim și ce suntem dispuși să facem concret pentru a ne împlini dorința.

Picioarele ne transmit mesaje importante despre noi, iar dacă vom fi suficient de receptivi la aceste semnale de alarmă, cu siguranţă ne vom îmbunătăţi viaţa. Astfel:
Tălpile - sunt legate de sentimentul de stabilitate, siguranță, încredere în viitor, în resursele interioare necesare înaintării în viață.
Gambele - sunt legate de capacitatea de a "ne ridica pe vârfuri" pentru a avea o vedere de perspectivă, pentru a vedea dincolo de obstacolele (reale sau imaginare) ale vieții, deci ne vorbesc despre abilitatea de a ne folosi de resursele interioare pentru atingerea obiectivelor.
Coapsele - reprezintă forța și motivația cu care înaintăm în viață, cu care decidem să trecem peste ce nu ne mai este de folos, să facem schimbări, să ne atingem obiectivele
Genunchii - sunt în strânsă legătură cu flexibilitatea cu care acceptam noul în viața noastră. Probleme apar atunci cand ne manifestam în exces mândria, orgoliile, încăpățânarea față de ceilalți, față de părerile diferite, față de provocăriile vieții.
Șoldurile - partea care face legătura între picioare și restul corpului, deci între ceea ce suntem acum și ceea ce ne ajută să creștem pe viitor. Șoldurile fac legatura emoțională între ceea ce ne dorim de la viață și acțiunile, pașii și strategiile pe care suntem dispuși să le aplicăm concret pentru a ne atinge obiectivele.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest