La ce truc apelează Cristina Șișcanu pentru a-și ține fiica departe de telefonul mobil: „O soluție simplă”/ VIDEO

 

Pentru că trăim într-o eră a tehnologiei, o eră în care foarte mulți copii se refugiază în lumea digitală, Cristina Șișcanu s-a văzut nevoită să inventeze o metodă prin care să scurteze timpul pe care fiica ei îl petrece pe telefonul mobil. În cadrul reality-show-ului „Mămici de pitici cu lipici”, vedeta a dezvăluit la ce truc apelează pentru a îi captiva atenția fiicei sale, Petra.

Cristina Șișcanu a dezvăluit că de multe ori a stat minute bune în traficul din București, alături de fiica sa, iar pentru că micuța se plictisea pe bancheta din spate a mașinii, întotdeauna se uita la desene animate pe telefonul mobil. Astfel că pentru a nu sta doar cu ochii în ecranul luminos, soția lui Mădălin Ionescu a găsit câteva jocuri interactive ce au făcut-o pe micuță să renunțe la gadget și să interacționeze cu mama ei.

Unul dintre ele presupune ca fiecare să încerce să descrie un animal prin anumite indicii pe care cealaltă persoană trebuie să le deslușească.

„Traficul e foarte aglomerat în București și de multe ori copilul se plictisește dacă ești cu el în mașină și mă gândeam ce putem face. M-am documentat pe Internet și am găsit un joculeț ca să o atrag pe Petra, că nu vreau să stea numai pe telefon. Asta ar fi o soluție simplă: copilul și-a deschis telefonul, se uită la desene, dar vreau să o scot din starea asta și nici să nu adoarmă că apoi se culcă noaptea târziu. A fost un joculeț interesant, i-a plăcut și ei. Aveam vreo trei jocuri în plan, dar ei i-a plăcut foarte mult jocul cu animăluțe, să ghicim animalul”, a spus Cristina Șișcanu la Antena Stars.

Totodată, Cristina Șișcanu a mărturisit că este chiar încântată de metoda pe care a descoperit-o pentru a o ține pe cea mică departe de telefonul mobil, mai ales că este un truc care o ajută la dezvoltarea limbajului și atenției.

„Eu cred că sunt foarte importante acest activități. Pe lângă faptul că astfel copilul își dezvoltă și limbajul și atenția și învață să descrie un animal, pe de altă parte, mai și interacționezi cu el ca mamă. Practic, construiți niște lucruri împreună. Un joc de genul acesta te apropie foarte mult”, a adăugat ea.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest