Mara Bănică, victima infractorilor! Declarații exclusive despre cum i-a fost furată identitatea pentru fraudă: „Strânseseră 5.000 de euro”

 

Lista vedetelor care au intrat în vizor infractorilor pe internet se mărește pe zi ce trece. După ce Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova și Denisa de la Bambi au fost victimele unui nou tip de înșelăciune foarte periculos, acum se pare că și Mara Bănică se află în aceeași situație. În direct la „Star Magazin”, jurnalista a povestit cu lux de amănunte despre cum anumite persoane au încercat să se folosească de renumele ei pentru a înșela o familie aflată în nevoie.

Recent, Gabriel Dorobanțu s-a prezentat la DIICOT, fiind audiat, după ce a pierdut bani buni din cont din cauza unei escrocherii de zile mari. Potrivit declarațiilor sale, gruparea infracțională a reacționat rapid și a reușit să îi cloneze datele persoanele precum numărul de telefon, cardul bancar și contul de pe rețelele social, lăsându-l fără bani în cont.

Același lucru era să i se întâmple și Marei Bănică, însă fără succes din partea infractorilor, dar ce a deranjat-o mai tare pe jurnalistă a fost gestul acestora de a frauda o familie nevoiașă care strângea bani pentru o fetița bolnavă.

„Se găsesc modalități. Persoanele sunt cam aceleași. Vedeam povestea lui Gabriel Dorobanțu, a uneia dintre fetele de la Bambi, a lui Jean, care au rămas fără bani în cont. Au trebuit să meargă la DNA să dea cu subsemnatul. E mai puțin important ce mi s-a întâmplat mie. N-au încercat să ne amăgească pe noi. Din păcate, aceste persoane au contactat o familie aflată în nevoie cu o fetiță bolnavă și le-au spus că le dau toți banii”, a spus Mara Bănică la Antena Stars.

Mara Bănică a tras un semnal de alarmă și le-a transmis oamenilor să nu facă niciodată poze la card sau la buletin și să le trimită necunoscuților pe internet, pentru că pot deveni cu ușurință victimele unei infracțiuni de zile mari care să îi lase fără bani în conturi.

„Au trimis poza mea și a lui Daniel Ionașcu. Le-au zis: „faceți-ne poză la card și o copie de buletin”. Când cineva va cere poză cu cardul, nu faceți asta. Mămica respectivă și-a dat seama și a publicat pe Facebook. (...) Să furi bănuții unui copil, de care depind viața și viitorul unui copil, mi se pare incredibil. Reușise în contul acela să strângă 5.000 de euro și dacă ar fi făcut greșeala să pozeze cardul și buletinul rămânea fără ei”, a adăugat jurnalista.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest