Vezi cât de simplu este să-ți faci propriile produse de curățare!

 

Vrei să stai cât mai departe de produsele care conțin chimicale, deoarece consideri că acestea pot fi dăunătoare sănătății. Dacă ești adepta acestui stil de viață, prepară-ți acasă cele mai bune soluții de curățare, cu ajutorul cărora întreaga locuință va arăta ca nouă:

  • Soluție de curățare a geamurilor

O obții extrem de simplu, combinând 2 căni cu apă cu 2 linguri de oțet. Dacă dorești să aibă un miros plăcut, poți adăuga 10 picături de ulei esențial de portocale, lămâie, lavandă sau orice altceva preferi. Pune amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și poți începe să-l folosești. La final, pentru a da strălucire geamurilor, șterge-le cu bucăți de ziar sau cârpe din microfibre.

  • Spray pentru țesături

Hainele prăfuite sau ținute prea mult timp în dulap, neaerisite, capătă un miros închis. Pentru a scăpa de el, fă-ți un spray parfumat din 60 ml de vodcă sau alcool izopropilic și 2 pahare de apă distilată. Amestecă-le bine, pune-le într-un recipient cu pulverizator și adaugă 10 picături din uleiul tău esențial preferat. Lasă aromele parfumului să se așeze o săptămână înainte de a-l folosi pentru împrospătarea țesăturilor.

  • Soluție pentru curățarea băii

Lămâia este un ingredient folosit adesea în soluțiile de curățat, lăsând un miros plăcut suprafețelor. Acidul citric îndepărtează petele, de aceea poți folosi sucul de la o lămâie și sucul de la un grapefrut împreună cu o ceașcă cu sare pentru a obține o soluție de curățat. Întinde-o pe suprafațele murdare, freacă bine cu un burete, lasă să acționeze 10 minute și la final, clătește.

  • Soluție de îndepărtat praful

Pentru a îndepărta praful de pe suprafețele de lemn, fără a te teme că poți dezolta reacții alergice la substanțele regăsite în spray-urile din comerț precum siliconul, gazul butan sau propanul, prepară-ți acasă o soluție de curățat praful. Combină 10 lingurițe de ulei esențial de lămâie cu 2 lingurițe de suc de lămâie și câteva picături de ulei de măsline. Amestecă bine și aplică soluția obținută pe o cârpă de bumbac și șterge suprafețele murdare.

Vezi cele mai noi oferte de menaj și uz casnic scoase la vânzare pe Lajumate.ro.

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest