O bancă acordă credite de circa 1 miliard lei pentru Prima Casă

 

A fost împărţit recent noul plafon pentru Prima Casă celor 15 bănci finanţatoare, puţin peste 500 milioane de lei revenind uneia dintre cele mai mari bănci care activează pe piaţă. 

Din noul plafon acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanţatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest program.   

“Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe prin programul Prima Casă”, a informat BCR precizând că practică o dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, avans minim de 5% şi comision zero pentru analiza dosarului.  

În plus, clienţii pot beneficia de aprobarea financiară valabilă timp de 90 de zile. Concret, dacă persoana care a primit aprobarea financiară nu a găsit încă locuinţa pe care doreşte să o achiziţioneze, odată ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziţie de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă.  

Suma maximă care poate fi o obţinută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului Prima Casă BCR se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanţe.  

Până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanţate de BCR prin acest program. În consecinţă, 1 din 4 români care au achiziţionat o locuinţă cu ajutorul programului Prima Casă au apelat la serviciile acestei bănci. Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

Vezi cele mai noi oferte imobiliare din România pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România.

                           


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest