Ritualuri de înfrumusețare cu ulei de cocos

 

Produsele personale de igienă şi cosmeticele conţin, de cele mai multe ori, chimicale periculoase, care ajung apoi în piele şi în sânge. De aceea, poţi folosi cu încredere produsele naturale în ritualurile de înfrumuseţare şi de îngrijire. 

Pentru dinți frumoși și sănătoși

Aproape toate pastele de dinți din comerț conțin fluor, care, potrivit studiilor, nu ar fi atât de bun pentru dantură așa cum se crede. Uleiul de cocos are enzime care contribuie la păstrarea sănătății orale și la prevenirea cariilor. Dacă nu dorești să renunți la pasta de dinți pe care o folosești, îți poți masa dinții în fiecare seară, înainte de culcare, cu ulei de cocos. Un alt obicei sănătos este acela de a-ți clăti gura dimineața, 15 minute, cu ulei de cocos, având grijă să nu înghiți nicio picătură, deoarece colectează bacteriile din gură, devenind toxic.

Balsam de buze

Un înlocuitor excelent al balsamului clasic de buze, uleiul de cocos este puternic hidratant. Poartă-l cu tine într-un recipient mic pe care îl poți pune în poșetă și folosește-l ori de câte ori ai nevoie. Îți poți preparara acasă chiar și un scrub de buze din ulei de cocos și zahăr brun, pentru a îndepărta cojițele inestetice.

Estompează vergeturile

Masarea pielii cu ulei de cocos este recomandată de dermatologi, mai ales pe perioada sarcinii. Aplică-l uleiul pe piele, cu mișcări circulare și vei vedea că pielea va deveni mai elastică și riscul de a face vergeturi se va micșora. Dacă deja le ai, ele se vor estompa cu timpul. 

Împotriva mătreții

Această afecțiune a pielii poate apărea din motive multiple, precum stresul, infecțiile fungice sau deshidratarea. Pentru a o combate, masează scalpul cu ulei de cocos și lasă-l câteva ore să acționeze, dacă poți, chiar peste noapte. Apoi spală, ca de obicei, părul și limpezește bine la final.

Hidratează genele

Dacă vrei gene lungi și frumoase, folosește acest truc: aplică ulei de cocos la baza genelor înainte de culcare și masează ușor cu degetele. Le va hidrata și le va ajuta să se regenereze.

Înlătură machiajul

Uleiul de cocos și cel de ulei de măsline pot fi folosite pentru curățarea tenului, înlăturând chiar și machiajul rezistent la apă, precum tușul sau rimelul. Aplică-l pe o dischetă demachiantă, masează cu mișcări circulare, iar la final clătește cu apă călduță.  

Alege cosmeticele potrivite pentru tine de pe Lajumate.ro, ai peste 3.300 de oferte din care poți alege.

                       


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest